Istraninu izmuzle 89.000 kn za šutnju o plaćanju seksa

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvije svjedokinje saslušane su jučer u riječkom Općinskom sudu u nastavku suđenja trima mladim Riječankama koje se terete da su od 54-godišnjeg poduzetnika iz Istre iznudile ukupno 88,5 tisuća kuna, ucjenjujući ga da će ga prijaviti policiji za silovanje i seksualni odnos s jednom od njih, tada maloljetnicom, kao i da će objaviti da plaća seksualne usluge druge djevojke, što će mu uništiti brak te narušiti obiteljske odnose i društveni ugled. 

Na optuženičkoj klupi nalaze se Adrijana Ademi (20), Farija Mutiši (35) i Danijela Omerović (22), koje su neko vrijeme provele i u istražnom zatvoru, ali se sada brane sa slobode. Riječko Općinsko državno odvjetništvo traži od suda da Fariju Mutiši osudi na godinu i deset mjeseci zatvora, dok za Ademi i Omerović traži kaznu od po godinu i tri mjeseca zatvora. Sve tri jučer su u sudnici ponovile da se ne smatraju krivima. 

Optužnica ih tereti da su od 54-godišnjaka, koji je u međuvremenu umro, ucjenama novac iznuđivale od 25. siječnja do 10. studenog 2013. godine. Po navodima optužnice, za poduzetnika iz Istre problemi su počeli nakon što je Danijela Omerović, koja se već neko vrijeme družila s tim 34 godine starijim muškarcem, dala tada maloljetnoj Adrijani Ademi njegov telefonski broj, radi pružanja seksualnih usluga. Do seksualnog odnosa s maloljetnicom nije došlo, no unatoč tome su ga Mutiši i Ademi, tvrdi tužiteljstvo, u više navrata poslije nazivale telefonom, govoreći mu da donese novac, ukoliko ne želi da mu se razori brak i ima druge komplikacije u životu.
U optužnici se preciziraju četiri datuma i navrata kada je istarski poduzetnik iznuđivačicama predao novac. Tužiteljstvo navodi da je u Rijeci 25. siječnja 2013. godine Adrijani Ademi, u društvu Farije Mutiši, predao 2.000 eura. U Lupoglavu je 4. studenog te godine ujutro predao Ademi 3.000 eura i 7.000 kuna, a Mutiši i Omerović po 3.500 kuna, a poslijepodne su Mutiši i Omerović dobile po 7.000 kuna. Šest dana kasnije Mutiši i Omerović su u Rijeci dobile 4.000 eura. Tog 10. studenog policija je postavila klopku iznuđivačicama, nakon što ucijenjeni muškarac više sve to nije mogao trpjeti i odlučio prijaviti slučaj policiji. (Fiore VEŽNAVER)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter