Istranima 16 odlicja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nacionalnom prvenstvu u olimpijskom cross-countryju te "7. XCO utrci Rim - Pazinska jama" istarski su biciklisti ubrali cak 13 postolja, a zlatnim medaljama okitili su se Marko Bulic iz labinskog «Istra bikea», Dalibor Babic iz Buzeta te Andrea Kiršic, David Ferencic, Robi Šujevic iz pazinske "Istre", koja je i ekipni pobjednik ovogodišnjeg prvenstva.

U najjacoj utrci – eliteu, nakon 34,2 kilometra staze, prva dva mjesta otputovala su u Ljubljanu dvama Matejima – Mugerliju i Lovšeu. Buzecan Aleš Hrvatin odlicno je odvozio ovu stazu i bio cetvrti. Zanimljiva je bila utrka juniora gdje se glavna borba vodila izmedu Bulica i Buzecana Sanjina Sirotica, a u posljednjem su krugu Siroticu pali lanci, što je mladom Labinjanu donijelo titulu. Davidu Ferencicu pripomogao je pad Zadranina Marina Jakovceva, kojega je u posljednjem krugu prestigao za 35 sekundi. Uvjerljive su pobjede ostvarili Andrea Kiršic kao i Robi Šujevic, koji je u izvrsnoj formi.

Atraktivna je staza privukla 165 vozaca iz cijele Hrvatske i Slovenije, a publika je posebno uživala na najatraktivnijem dijelu staze – Tomažinovom malinu. Pokrovitelj je bio Grad Pazin, a pripomoglo je cak 68 sponzora uz veliki doprinos 50-ak volontera.


Podijeli: Facebook Twiter