Istrani za jedan dan na Euru daju 6.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ce mnogima zvucati suludo da za jedan dan boravka na Europskom nogometnom prvenstvu u Poljskoj treba iskeširati 4.740 kuna samo za carter tamo i natrag - da, dobro ste procitali, bez ulaznice za utakmicu - mnogi ljubitelji nogometa ucinili su upravo to: izbrojili taj iznos agenciji Atlas da bi u ponedjeljak prisustvovali utakmici hrvatske i španjolske nogometne reprezentacije.

Pridodamo li toj brojci i ravno 1.070 kuna koliko košta "upad" na utakmicu, ukupan trošak penje se na 5.810 kuna!

Nikolina Frklic, voditeljica PR-a u Atlasu, kaže nam da je interes Hrvata, medu njima i Istrana, za tu utakmicu vrlo velik te da su najviše zainteresirani upravo za jednodnevni carter, ali ne i za višednevni aranžman u Poljskoj. Iako nam nije otkrila koliko ce Istrana putem ove agencije u ponedjeljak za Poljsku, kaže da stanovnici Poluotoka bukiraju let preko interneta, što i ne cudi jer odnedavno Atlas u Istri više nema poslovnicu, iako postoji tržišni potencijal.

No, tko uopce putuje na utakmice i spreman je potrošiti ogroman novac za kratkotrajno zadovoljstvo? Frklic kaže da su to uglavnom muškarci, u prosjeku stari 35 godina, žena je manje, najviše 10 posto medu putnicima, a dolaze i obitelji, ali u širem izdanju (ocevi, sinovi, stricevi...).

- Aranžmani za današnju utakmicu Hrvatska - Italija su rasprodani, cijena cartera bez ulaznice bila je 3.700 kuna. No, mjesta u carteru, koji krece u ponedjeljak u osam sati sa zagrebackog Plesa i vraca se u cetiri ujutro, još ima, a prodaja dobro ide, kaže Frklic.

Dakako, da bi se došlo do konkretnijih podataka o tome koliko je Istrana krenulo put Poljske valjalo bi znati koliko je njih na put krenulo u vlastitom aranžmanu. Brojni transparenti na stadionima na kojima igra hrvatska reprezentacija pokazuju da, barem ovih dana, svi putovi vode u Poljsku. (M. VERMEZOVIC IVANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter