Istrani vode HTZ u Münchenu, Milanu, Pragu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marketinški menadžer istarske Turisticke zajednice Romeo Draghicchio postao je voditelj ispostave Hrvatske turisticke zajednice u Münchenu. Takvu je odluku donijelo jucer Turisticko vijece HTZ-a prilikom imenovanja novih direktora i voditelja svojih predstavništva i ispostava u inozemstvu na temelju javnog natjecaja raspisanog prošle godine u kolovozu.

Draghicchio je na tom položaju, koji se obnavlja svake cetiri godine, zamijenio Miljenka Babica, a novu funkciju preuzima pocetkom listopada. Tek je kratko komentirao da ce se s novim direktorom županijskog TZ-a dogovoriti o najboljem vremenu za odlazak na novo radno mjesto s obzirom na promjene u županijskom TZ-u zbog formiranja novog vijeca i skupštine, ali i nagle promjene direktora zbog odlaska Tomislava Popovica na mjesto predsjednika Uprave Atlasa.

Promjene su se dogodile i u njemackom predstavništvu HTZ-a u Frankfurtu gdje je Zlatka Deželjina, koji odlazi u predstavništvo u Zürich umjesto Nevenke Fuchs, naslijedio Mato Radic. Klaudio Stojnic iz Milana odlazi u Prag umjesto Antuna Plenkovica, a na njegovo mjesto dolazi Dario Matoševic iz švedskog predstavništva. U Rimu je Jelenu Poklepovic naslijedila Ivona Tokic, u SAD-u Nevenku Kumaricu Andreja Cvitkovic, a u Belgiji Ivicu Sršena Ivana Novak. Svoj mandat u dosadašnjim predstavništvima nastavit ce obnašati Marina Tomas Billet za francusko tržište, Bojan Bakete za Poljsku, Mladen Falkoni za Rusiju te Igor Capahin za Nizozemsku.

Istodobno je raspisan natjecaj za imenovanje novih direktora predstavništva u Austriji, Španjolskoj, Sloveniji, Švedskoj, Japanu i Slovackoj.

Na jucerašnjoj sjednici Turistickog vijeca odluceno je da se Hrvatska turisticka nagrada za životno djelo ove godine dodijeli Ivanu Gianniju Šegonu iz poreckog Rotary cluba slijedom kandidature istarskog TZ-a. Rijec je o dugogodišnjem turistickom djelatniku porecke Plave lagune koji je zaslužan za razvoj sportsko-rekreativnog turizma u Porecu i šire.


Podijeli: Facebook Twiter