Istrani veselo ispratili staru i dočekali novu 2016. godinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Među Puljanima i njihovim gostima iz Hrvatske i inozemstva, koji su novogodišnju noć odlučili provesti na otvorenom, najviše ih se, već tradicionalno, pred ponoć okupilo pod svjetlećom kuglom na Forumu gdje su ih s pozornice zabavljali Massimo i Night Express. Iako se publika na Forumu počela okupljati i u ranijim večernjim satima, masovniji dolazak započeo je oko 23 sata kad su se rijeke ljudi svih generacija slile i ispunile glavni pulski trg. Noć je bila vedra, bura je popustila, a Massimo je publiku častio svojim hitovima. "Samo za tvoje oči", "Suze nam stale na put", "Moja Ljubica", "Benzina", neki su od brojnih izvedenih uspješnica iz dugogodišnje karijere ovog vrhunskog glazbenika.

Kako se približavala ponoć, zagrijavala se i atmosfera, na Forumu je postajalo sve življe i veselije, a u pet minuta do ponoći na scenu se popeo zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin koji je u svojoj kratkoj novogodišnjoj poruci u ime Grada Pule okupljenima zaželio sve najbolje, mnogo sreće, ljubavi i radosti.

Odbrojavanje do ponoći moglo je početi, a točno u ponoć u prvim sekundama 2016., nebo iznad Pule osvijetlio je tradicionalni vatromet, dok se na pozornici na Forumu nazdravljalo pjenušcem uz taktove ponoćnog valcera i neizbježno pucanje petardi sa svih strana. Nakon čestitanja, zabava i ples su se do dugo u noć na Forumu nastavili uz Night Express i njihove brojne obrade domaćih i stranih hitova.  

Pula je u novogodišnjoj noći nudila ponešto za sve generacije i glazbene ukuse pa su u solidno popunjenom šatoru na Portarati ljubitelje rocka u sklopu programa RockTarata zabavljali vrlo dobri Čuvari svirala. Tuneli Zerostrasse bili su pak rezervirani za fanove elektronske glazbe gdje je do ranog jutra na rasporedu bila odlično posjećena Seasplash Platforma na Marsroom flooru.

Uz čestitku župana, i raspoloženi Parni valjak Rovinjci ušli u novu godinu

Dupkom ispunjen Trg maršala Tita u Rovinju, na kojem su se tiskali uz domaće mnogobrojni Puljani, Pazinjani, Porečani, u velikim grupama i inozemni gosti, među kojima su prednjačili Slovenci i Austrijanci, Rovinj je uz jedan od najpoznatijih domaćih bendova, Parni valjak, ušao u novu 2016. godinu. Uz čestitke župana Valtera Flega, a potom i tradicionalno "zborsko" odbrojavanje, uslijedilo je dugotrajno čestitarenje u kojem se ljubilo i toplim i iskrenim željama svima i svakome, na ispunjenom gradskom Trgu zaželjelo sve najbolje. Dodatnu atmosferu potpalio je i vatromet.

Organiziranjem dočeka na otvorenom, kojeg se usput govoreći mnogi Rovinježi i ne sjećaju, pale su u vodu teze - da je nepotreban, odnosno da publika za to nije zainteresirana. Turistička je zajednica, pokazala ne samo da ima publike, nego da se uz dobar bend i naročito program - bendove Le Mond, a potom i Parni valjak, može dogoditi još jedna jedinstvena Rovinjska noć, no ovog puta ona, zimska, čarobna i posljednja Noć u godini.

Umažani se zabavljali uz Trio Gušti

U Umagu su se unatoč niskim temperaturama i buri brojni Umažani i posjetitelji okupili na Trgu slobode, kako to već tradicionalno biva na Staru godinu.

Ugostitelji su nudili ukusnu gastro-ponudu i tako se pobrinuli da ne nedostaje vina, sira i pršuta. Za veselu, rasplesanu i raspjevanu publiku, bili su naravno zaslužni splitska glazbena skupina Trio Gušti i resident DJ, koji su zapalili atmosferu i cijelu noć zabavljali prisutne.

Točno u ponoć umaški su dogradonačelnici Mauro Jurman i Niko Čančarević pred punim trgom mnogobrojnim građanima i gostima čestitali novu 2016. godinu, nakon čega je uslijedio spektakularni vatromet.

Prisutni svjesni da je još jedna godina iza njih i u nadi da će ova biti bolja, nastavili su se do sitnih sati veseliti, plesati i međusobno čestitati sretniju i uspješniju 2016. godinu.

Većina se veselila na Trgu slobode, dok su ostali mjesto za zabavu pronašli u obližnjim kafićima i klubovima.

Poreč: Veselo i raspjevano uz Jelenu Rozgu

Porečani su se oprostili od stare godine uz glazbu Jelene Rozge - njen je koncert započeo u 23 sata na trgu Slobode, koji je bio već pristojno posjećen a kako se ponoć približavala tako se i trg sve više punio. Točno u pola noći okupljenim se Porečanima obratio gradonačelnik Edi Štifanić koji je svojim sugrađanima uz čašu pjenušca zaželio sve najbolje u Novoj Godini. Inače, da bi olakšala dolazak svih na trg i primamila goste iz susjednih gradova gradska je uprava odlučila besplatno otvoriti veliko gradsko parkiralište. Doček Nove godine uspješno je odrađen, dokaz tome je prepuni trg i opće veselje u njemu a valja i zabilježiti da je najduža noć prošla bez incidenata.

Na trgu je bilo i popriličan broj gostiju s obzirom da je u gradu otvoreno čak petnaest hotela, pravi povijesni rekord. Turistički djelatnici računaju da će Poreč od 26. prosinca do 3. siječnja ostvariti oko 20.000 noćenja, što je zavidna brojka. (P. LUKEŽ, N. ORLOVIĆ RADIĆ, T. GRGIĆ, E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter