Istrani u utrci za Statuse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska glazbena unija pozvala je svoje clanove da glasaju za nagradu Status koja se dodjeljuje najboljim instrumentalistima u protekloj godini. Radi se o prvom krugu glasanja koji završava 22. ožujka. Nagrade ce se dijeliti u dvije glavne kategorije - zabavnu, pop, rock i urbanu glazbu te narodnu i etno glazbu.

Medu nominiranima su i brojni glazbenici iz Istre, ali i muzicari koji su suradivali na projektima istarskih glazbenika. Tako su u potkategoriji elektricne i akusticne gitare nominirani, izmedu ostalog, Željko Banic koji je suradivao s pulskim kantautorom Morom Rollom na albumu prvijencu "Gori svijet", zatim Mauro Giorgi, Marko Vojvodic i Marijo Luketa, takoder za suradnju s Morom Rollom,

Marijan Jelenic za rad na albumu pulske grupe Nola, Denis Kovacevic za suradnju s rovinjskim duhovnim glazbenikom Davorom Terzicem, Edi i Vlado Maružin za album Gustafa "Chupacabra", Davorin Poropat za rad na albumu "3" pulske Dogme, Alen Spada za suradnju s Morom Rollom i Davorom Terzicem te sam Terzic za svoj album.

U potkategoriji bas gitare u konkurenciji su i Dino Kalcic za rad na posljednjem albumu Gustafa, Davor Milovan Bili za suradnju s grupama Nola i Sakramenski te Martin Petracic za rad na albumu Mora Rolla.

Od klavijaturista šanse za osvajanje nagrade imaju, izmedu ostalog, Leon Brenko koji su suradivao s grupama Nola, Dogma i Sakramenski, Igor Ivanovic za rad na albumu Mora Rolla te Kristijan Terzic za suradnju s Davorom Terzicem.

U potkategoriji bubnjara nalaze se Cedomir Mošnja za album Gustafa, Tonci Pavlinovic za albume Dogme i Sakramenskog te Ante Prgin Surka za suradnju s Morom Rollom. Od puhaca nominirani su Romano Hantih, Domenik Tuna i Boris Mohoric za album Gustafa, Alessandro Pettener za Dogmin album "3", Branko Sterpin za "Necu više jazz kantati" Tamare Obrovac i album grupe Dogma.

U potkategoriji ostalih glazbala nominirani su Franko Krajcar za sviranje violine na albumu Davora Terzica, Predrag Ljuna za usnu harmoniku na albumu Nole, Edin Pecman za harmoniku na albumu Gustafa, Toni Pernic za udaraljke na albumu Nole te Davor Terzic za izvedbu na usnoj harmionici na svom albumu.

Tko su laureati u pojedinim kategorijama, bit ce poznato na dodjeli nagrada 12. travnja u rijeckom Teatru Fenice. Potpunu listu svih nominiranih potražite na adresi http://nagrada-status.hgu.hr.


Podijeli: Facebook Twiter