Istrani u seriji autora "Domovine" i "Heroja"

Audicija za statiste u mini seriji "Dig" (N. LAZAREVIĆ)
Audicija za statiste u mini seriji "Dig" (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je prošle godine u Puli snimana serija "Borgia", još jedna serija iz holivudske produkcije snimat će se na jugu Istre pa je tako jučer u Domu sportova "Mate Parlov" održana audicija za statiste u mini seriji "Dig". Serija je nastala u produkciji Universal Cable Productions, a jedan od izvršnih producenata je Gideon Raff, autor "Domovine" koja je jedna od najuspješnijih američkih serija zadnjih godina, a uz njega se kao izvršni producent pojavljuje Tim Kring, autor serije "Heroji".

S glumcem iz "Harryja Pottera"

U seriji "Dig" glavne uloge tumače Jason Isaacs, poznat kao Lucius Malfoy iz serijala o Harryju Potteru te iz serije "Bratstvo" i Anne Heche, a priča se vrti oko agenta FBI-ja u Jeruzalemu koji za vrijeme istrage ubojstva otkriva zavjeru koja traje već 2.000 godina. Serija se počela snimati u Jeruzalemu, no zbog operacija izraelskih obrambenih snaga protiv palestinskih militanata u Gazi serija je snimanje nastavila u Hrvatskoj, i to u Dubrovniku, Splitu i Trogiru te sada u Puli i Loborici koji će svi "glumiti" Jeruzalem.

Audicija za statiste jučer je trajala do kasno poslijepodne, a putem interneta već se bilo prijavilo oko 400 ljudi. Svi koji su pristupili audiciji trebali su ispuniti upitnike gdje su osim osobnih podataka, podataka o težini, visini, boji kose i sl. morali upisati imaju li već neko iskustvo, te zaokružiti "da" ili "ne" u rubrici "Gole scene". Pomoćnik redatelja odabrat će 150 statista za snimanje koje počinje u ponedjeljak, 16. veljače i koje će trajati do subote 21. veljače.

Dnevnica od 240 kuna

Oni koji budu odabrani za statiranje imat će plaćene dnevnice od 240 kuna, možda i više, ovisno o tome što budu radili.

Pula i Loborika, koliko doznajemo, poslužit će kao kulisa vjerojatno za podzemne scene. Jučer su se, nakon što su ispunili upitnik i uzeta im je mjera za kostime, oni koji su došli na audiciju trebali i fotografirati. Audiciju za seriju obavlja produkcijska kuća Embassy Films, a za ovo snimanje u Puli nisu tražili ništa posebno, jedino im za statiranje nisu bila potrebna djeca.

Prva epizoda serije "Dig" prikazat će se na USA Networku već 5. ožujka, a scene koje budu snimljene u Puli i okolici na red će doći negdje u travnju. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter