Istrani u dobrom raspoloženju dočekali 2013.

Doček na Forumu (D. ŠTIFANIĆ)
Doček na Forumu (D. ŠTIFANIĆ)

Diljem Poluotoka organizirani su prigodni zabavni programi za najdužu noć u godini, kojima su se Istrani i Istranke odazvali u velikom broju te tako u veselju ispratili recesijsku 2012. i dočekali s nadom 2013. godinu.

Oko četiri tisuće Puljana dočekalo je Novu godinu u veselom raspoloženju na glavnom gradskom trgu, a već tradicionalno zadnje se sekunde stare godine odbrojavalo u glas s gradonačelnikom Borisom Miletićem.

Točno u ponoć okupljene su građane s pozornice na Forumu zasuli srebrni konfeti, na sve strane otvarao se šampanjac, a svečarsko čestitanje, zagrljaje i poljupce popratio je i veliki novogodišnji vatromet koji se prekrasno vidio iznad Augostovog hrama.

Gradonačelnik Miletić poželio je svojim sugrađanima puno sreće i zdravlja i što manje briga i problema u Novoj godini, a čestitkama se pridružio i kantautor Neno Belan koji je svojim, ali i drugim popularnim pjesmama zagrijavao Puljane gotovo do ponoći.

Nakon njega su sve do ranih jutarnjih sati za odličnu su atmosferu na Forumu bili zaduženi The Night Express Band koji su se još jednom pokazali zaista vrhunskim zabavljačima.

Osim na Forumu, dio Puljana najluđu je noć proveo i u šatoru Rock caffea na Portarati gdje se Nova dočekala uz ritmove najpoznatijih rock pjesama, a oni nešto mlađi odskakali su iz stare godine u ska i techno ritmovima pod šatorima na Karolini gdje se održavao novogodišnji Seasplash party.

Cijelim je centrom grada vladala gužva, za što je ove godine zaslužno i vrijeme koje je Puljanima išlo na ruku, pa je zaista velika većina građana odlučila najluđu noć u godini provesti na otvorenom ili u nekom od kafića.

Nakon ponoći, gradonačelnik je obišao dežurne službe pulskih vatrogasaca, policije i Hitne pomoći kojima je darivao panetone i pjenušac. I dok je vatrogascima i policiji noć protekla relativno mirno, Hitna je ipak imala dosta intervencija zbog osoba koje su se malo dublje zagledale u čašu pri nazdravljanju, pa su neki umjesto sa društvom i uz zabavu, novu godinu dočekali na ležaju Hitne. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

S Gibonnijevim porukama ljubavi Porečani ušli u 2013.

Porečane i njihove goste u 2013. godinu je koncertom, dobrim željama i porukama ljubavi i tolerancije uveo Gibonni u pratnji svojih glazbenika i posebne gošće, Ivane Husar Mlinac.

Na Trg slobode već se za nastupa porečkog Blue Jeans The Banda počelo okupljati, plesati i veseliti mnoštvo, a vrhunac, koji je dosegnut oko 23 sata, kad je raspoloženi Gibo stao na pozornicu, nije prestajao do iza ponoći.

Gibonni je s pjesmom "Oprosti" prošetao trgom između natiskanih pripadnika svih generacija i pozvao ih, što su uz malo nagovaranja prihvatili, da čučnu zajedno s njim i zapjevaju "Say to each other: I'm sorry". U jednom mu se trenutku, na njegov poziv, na pozornici pridružila i zaplesala jedna Gordana, a dvoje asistenata iz publike je naputio da okupljenima podijele hrpu bombona.

Neposredno prije ponoći čestitku je, nazdravljajući sa sugrađanima i gostima, svima uputio gradonačelnik Edi Štifanić.

Uslijedilo je odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine i, uz note Gibonnijevih Zlatnih godina doček nove 2013. godine. Nakon Gibonnija građane je zabavljao Blue Jeans The Band. (K. FLEGAR)

Rovinjci u klupskom stilu dočekali Novu godinu

Uz taktove pjesme svjetski poznatog hita iz 1992. godine "Connected" Roba Bircha i Nicka Hallama poznatijih kao britanski bend Stereo MC's, gosti hotela Lone, ali i brojni Rovinjci, dočekali su u klupskom stilu prve minute 2013. godine. U kompletnom sastavu dvojac je u dizajn hotelu, uz prateći bend i vokale, goste zabavljao i rasplesao, a osim starih hitova moglo se čuti i nekoliko novih skladbi.

Iako šator na Trgu maršala Tita gdje su za doček nastupali Trio Evolution, Dream Project i Master bend nije bio prepun, uglavnom mlađa publika, koja se odlučila za doček na trgu bila je dobro raspoložena te je plesala uz domaće i strane hitove.

Uobičajeno u Multimedijalnom centru svoj doček uz bogatu trpezu i duo Kalimero upriličila je i rovinjska Udruga umirovljenika. (M. MEDIĆ)

Pazin u Novu s Lidijom Bačić

Pazin u kojem se na dočeku u Boćarskom domu okupilo nekoliko tisuća ljudi u Novu je 2013. godinu ušao s Lidijom Bačić. Popularna je pjevačica razgalila publiku koja joj se pridružila u pjesmi.

Tako su veselju ispraćeni posljednji sati minule godine, a nakon što je zanosna Lidija publici, ali i svima zaželjela sretnu i veselu novu godinu, sugrađanima je novu godinu čestitao i gradonačelnik Renato Krulčić.

Osim u Boćarskom domu doček nove godine organizirali su i brojni ugostiteljski objekti, a kada je otkucala posljednja minuta 2012. građani su priredili brojne privatne vatromete i bacali petarde.

Na sreću nije bilo ozlijeđenih, noć je protekla mirno, ali ne i tiho jer su se iz Boćarskog se doma i kafića vedre note širile do ranih jutarnjih sati. (M. RIMANIĆ)

Slavilo se na Trgu labinskih rudara

Što se više približavala ponoć silvestarske noći, to je više Labinjana svih generacija dolazilo u šator na Trgu labinskih rudara gdje je kao završnica blagdanske manifestacije "vaKOVE zimi ni" organiziran doček nove godine. Prilazili su pomalo u nevjerici jer Labin je toliki niz godina u najluđoj noći bio mrtav grad. Ovaj put se, barem u ovom dijelu grada, dogodilo nešto sasvim suprotno.

Novogodišnje odbrojavanje obavio je zagrebački cover bend Sane, približno pola sata nakon što je pozornicu preuzeo od domaćeg Mezcal Moona.

Pirotehnika je proradila petnaestak minuta prije ponoći kada su praskanje i dim dosegnuli vrhunac, a nastavilo se u prvom satu 2013. godine. Oni koji nisu plesali, zagrijavali su ne štandu s medenjačom i kuhanim vinom, a energiju obnavljali na štandu s hamburgerima, ćevapčićima i kobasicama.

U Rapcu je hotelima Hedera, Narcis, Mimoza i Amfora novu godinu dočekalo oko tisuću i sto turista, mahom iz Austrije i Italije. (R. SELAN)

Mirno u novogodišnjoj noći

Noć na istarskom poluotoku protekla je mirno bez dojava o remećenju javnog reda i mira. Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, jedna u Puli i Labinu, kazala je Nataša Vitasović iz PU Istarske.

S nedjelje na ponedjeljak dogodilo se šest prometnih nesreća od čega pet sa materijalnom štetom dok je u jednoj prometnoj nesreći u Poreču jedna osoba teško ozlijeđena. (M. SARDELIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter