Istrani u boćarskoj reprezentaciji Hrvatske

Milan Celija, Gianfranco Santoro i Roland Marčelja (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Milan Celija, Gianfranco Santoro i Roland Marčelja (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Milan Celija, izbornik boćarske reprezentacije Hrvatske, odredio je 12 kandidata za ovogodišnje najznačajnije međunarodno natjecanje, Svjetsko prvenstvo što će se od 9. do 16. studenog odigrati u Argentini.

Među Celijinim odabranicima trojica su članova istarskih klubova, Gianfranco Santoro (Trio Pazin), Nenad Tadić i Darijan Živolić (Istra Poreč), a od Istrana i Rakljanac Goran Percan (Vargon). Pored navedene četvorke za reprezentativni dres konkuriraju i Roland Marčelja, Leo Brnić (Vargon), Marko Beaković (Gaphistudio, Italija), Ante Grančić, Tomislav Kolobarić, Marino Miličević (Zrinjevac), Luka Žure (Sokol) i Mario Grančić (Imotski).

Celija je i za ovogodišnje reprezentativne akcije odredio pet od šest boćara koji su prošle godine s uspjehom nastupali na EP-u u Pazinu, Santora, Tadića, Marčelju, Brnića i Antu Grančića. U odnosu na prvenstvo u Pazinu u konkurenciji više nema najiskusnijeg Jure Maglića (Zrinjevac). Reprezentativci će prve kraće pripreme obaviti od 10. do 14. lipnja u Puli. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter