Istrani se sve bolje nose s mećavama

Na snazi je i dalje puna pripravnost (M. MIJOŠEK)
Na snazi je i dalje puna pripravnost (M. MIJOŠEK)

Snježni prekrivač pod kojim se Istra probudila u subotu sve je nadležne službe dočekao spremne, a nije izazvao ni veće poteškoće u prometu. Kako je rekla pročelnica Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Pazin Nirvana Ukušić, već je u petak izdano upozorenje za snježne padaline pa su upozorene i sve dežurne službe, od Bina-Istre i Istarskih cesta do lokalnih komunalnih tvrtki.

- U subotu je bilo oko 20 posto više poziva našem Centru 112 nego inače, i to uglavnom zbog prepriječenih putova na koje su pala stabla ili grane, pa smo te dojave prosljeđivali nadležnim vatrogasnim postajama. Osim toga nije bilo većih poteškoća, svi glavni putovi i ceste već su u subotu bili očišćeni, u nedjelju je bilo nešto pojedinih upita ili zahtjeva za čišćenje nekih ulica i pristupnih putova u pojedinim selima, no već je danas (jučer, op. n.) ujutro na cijelom području normalizirano stanje. Sve su ceste prohodne i jedino je na području Ćićarije još uvijek obavezna upotreba zimske opreme, rekla nam je jučer Ukušić.

Doista, Ćićarija je i dalje pod snježnim pokrivačem, no sve su županijske ceste prohodne - očišćene su i posipane. Tijekom jučerašnjeg dana zimska služba Istarskih cesta ponovno je ralicom prolazila pojedine dionice, proširivala ih i po potrebi posipala solju i sipinom, saznajemo od nadcestara Denisa Damijanića.

Po vremenskoj prognozi, u noći s ponedjeljka na utorak očekivala se prolazna kiša, a u unutrašnjosti i slaba susnježica, no cestari su spremni na sve. Tijekom jučerašnjeg dana dopunili su skladišta novim količinama soli i sipine. (redakcijski izvještaj)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter