Istrani sanjaju nastup u Sočiju

Dražen Silić, Mate Mezulić, Elvis Peršić i Tomas Klarić tijekom guračkih treninga na Verudi (D. MEMEDOVIĆ)
Dražen Silić, Mate Mezulić, Elvis Peršić i Tomas Klarić tijekom guračkih treninga na Verudi (D. MEMEDOVIĆ)

Temperature proteklih dana u Istri teško da mogu sugerirati da se bliže Zimske Olimpijske igre u Sočiju. Hrvatski sport neće tamo imati pretjerano sportaša, Istra pogotovo, zato su ZOI još uvijek daleko od javnosti.

No, protekle zimske Igre, one u Vancouveru promijenile su stvari. Tada je Premanturac Mate Mezulić kao dio posade boba četverosjeda nastupio na ZOI i postao prvi istarski sportaš kojem je to uspjelo. Četiri godine kasnije broj Istrana na ZOI mogao bi se poduplati. Uz Mezulića, u kvalifikacijama boba bit će i Dražen Silić.

- Ukupno ćemo nas šestorica pokušati izboriti odlazak u Soči i to u bobu četverosjedu s pilotom Ivanom Šolom, te u bobu dvojcu sa Silićem kao pilotom, rekao je Mate Mezulić prije nego se priključio ostalim članovima tima u njemačkom Kongsseeu gdje će trenirati tjedan dana i potom će 7. studenog preko Frankfurta ići za Calgary.

- Već 11. studenog u tom nam kanadskom gradu počinju utrke Američkog kupa kroz koje ćemo se pokušati izboriti za nastup na ZOI. Neće biti lako, jer će u Soči samo 27 posada, tri manje nego što ih je nastupilo u Vancouveru. Planiramo nastupiti na sedam utrka, dvije u Calgaryju (11. - 16. studenog), tri u Park Cityju (17. - 27. studenog), jednu u Lake Placidu (30. studenog - 5. prosinca), a za sedmu utrku ćemo birati između one što se od 5. do 12. siječnja održava u Lake Placidu i neke europske. To će ovisiti o plasmanu koji ćemo dotad imati.

U bobu četverosjedu uz Šolu će se izmjenjivati Andraš Haklits, Slovenac Matej Juhart, Igor Marić i dvojica Istrana, Dražen Silić i Mate Mezulić. U dvosjedu će pak kvalifikacije voziti istarski tandem. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter