Istrani pohrlili na snimanje emisije "Lijepom našom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istrani su u velikom broju sinoć pohrlili u porečku sportsku dvoranu Žatika gdje je održano javno snimanje popularne HRT-ove emisije "Lijepom našom". Snimljene emisije, na kojima su posebno predstavljeni Poreč i Istarska županija, gledatelji će moći pogledati 1. i 8. travnja, na Prvom programu HRT-a.

Oko 2.200 gledatelja već je sat vremena prije početka programa pristiglo pred Žatiku, u kojoj je snimanje dvodijelne emisije trajalo gotovo četiri sata. Uz cijenu karte od samo 20 kuna Istrani su imali prigodu na jednom mjestu uživo poslušati najpoznatije sastave i pjevače iz Hrvatske i Slovenije. Gordan Gregurović, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Helena Blagne, Koktelsi, Sergio Pavat, Serđo Valić, Vesna Nežić Ružić, Ivan Bottezar, KUD „Matko Laginja“ iz Svetog Lovreča, klape Le Parentine i Lungomare samo su neki od 30-ak izvođača koji su nastupili. Osim preksinoćnjeg snimanja zabavnog dijela emisije, produkcija najdugovječnije emisije HRT-a tijekom svog boravka u Poreču obišla je i snimila lokalne proizvođače, poljoprivrednike i turističke zanimljivosti Poreštine, čime će se tradicija i kulturne vrijednosti ovog dijela Istre predstaviti široj hrvatskoj publici.

Program je vodio Branko Uvodić, a na samom početku prisutnima su se obratili istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić koji je izrazio zadovoljstvo što je snimanje emisije "Lijepom našom" u dvorani Žatika ponovno okupilo tako velik broj zainteresiranih. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter