Istrani podijeljeni oko Caciceve odgovornosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Imate li povjerenja u vladu nakon smjene ministrice Mirele Holy zbog jednog e-maila, a ostanka na funkciji potpredsjednika vlade Radimira Cacica iako je dokazano kriv za prometnu nesrecu s dvoje mrtvih, pitali smo. Evo što su odgovorili neki od anketiranih:

Damir Strugar
, novinar iz Pule: Cacic ne treba odstupiti, nesreca se svakome može dogoditi, a oni koji drže prodike o moralnoj odgovornosti zapravo nesrecu iskorištavaju za napad na njega. Ne brinu njih nesretni Madari koji su poginuli vec im je to izlika za hajku. Njegovim se odlaskom ništa ne bi promijenilo, on je s niti 30 godina bio proglašen najuspješnijim menadžerom u Jugoslaviji pa znaci da covjek zna što radi i da nas može izvuci iz krize, a to je ono što je bitno. Cijela situacija nema veze s moralom, ima daleko groznijih ljudi od Cacica i to nikoga ne brine. (B. P.)

Mirnes Mujic,
vozac iz Pazina: Ova Vlada nije vjerodostojna. Kratko i jasno, ako ne igraš kako oni sviraju - izbacen si. Holy je premala riba da bi se bola s rogatima, a Cacic mi nije baš od povjerenja. Premijer Milanovic tu treba odigrati premijersku "ulogu" i stisnuti Cacica da podnese ostavku. (A. D.)

Marina Kneževic,
ekonomska tehnicarka iz Poreca: Nisam vjerovala ovoj Vladi ni prije ni poslije ovih slucaja. Cacicu je trebalo suditi kao i svakom drugom covjeku i on je trebao dati ostavku jer ne može nam krojiti zakone netko tko ih ne poštuje. Druge ljude teže bi se osudilo za dva ubojstva. Cacic je mogao, ako ima što ponuditi, a ima, svoj posao raditi iz sjene, puno bih ga više poštivala. Svi živimo u istoj državi, ako smo pred zakonom jednaki, onda tako moramo biti i u stvarnom životu. Evo, ministrica Holy nije ništa napravila, a dala je ostavku. Moralno je postupila i opet bih je postavila na isto mjesto. (J. P.)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter