Istrani osudeni u Osijeku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radi krijumcarenja droge iz BiH i preprodaje u Hrvatskoj, na ukupno 46 godina zatvora, na Županijskom sudu u Osijeku, nepravomocno je osudena šesnaesteroclana skupina, a medu njima su i cetvorica mladica iz Istre, i to Manuel Fedel (21) iz Mugebe kod Poreca, Massimo Polancec (30) zvani Maske iz Pule, Saša Jurkovic (22) iz Fuškulina te Antonio Sankovic (21) iz Poreca.

Skupina je razotkrivena lani u USKOK-ovoj akciji kodnog naziva "Koridor", a osumnjicenike se teretilo da su od travnja do listopada 2008., najcešce preko granicnog prijelaza Slavonski Šamac, prošvercali i kasnije preprodali oko 16 kilograma marihuane, 4,7 kilograma speeda te 4.498 komada tableta ecstasy.

Prvookrivljeni Tihomir Gojkovic (54) iz Obudovca kod Bosanskog Šamca ovom je nepravomocnom presudom osjeckog Županijskog suda osuden na osam godina, a Andelo Bajic (36) iz Osijeka, Tomislav Tomljanovic (28) iz Senja te Leposava Vukicevic iz Bosanskog Šamca osudeni su na po cetiri godine zatvora. Robert Glasnovic (34) iz Osijeka i Manuel Fedel (21) iz Mugebe kod Poreca osudeni su na po tri i pol godine. Daniel Romanovic (21) i Igor Gusic (34) iz Osijeka, Massimo Polancec (30) iz Pule te Ivo Tomljanovic (21) iz Senja osudeni su na po tri godine zatvora, a Damir Gusic (31) iz Osijeka dobio je dvije godine zatvora. Svi navedeni nalaze se u pritvoru od veljace, odnosno travnja 2009. godine, a objavom presude produljen im je do njezine pravomocnosti.

Preostali okrivljenici koji su se u ovom postupku branili sa slobode pojedinacno su osudeni na manje od godinu dana zatvora. Rijec je uglavnom o teklicima koji su prenosili drogu od prodavatelja do narucitelja pa su tako Ivan Lopac (23) iz Mladenica kraj Rijeke i Saša Jurkovic (22) iz Pule osudeni na po sedam mjeseci, a Antonio Sankovic (21) iz Poreca na šest mjeseci zatvora.

Policajac Darko Hraško (39) iz Vinkovaca kažnjen je s deset mjeseci zatvora jer je dok je bio u policijskoj postaji u Vrpolju u dva navrata ušao u kompjutorski tzv. "ABC sustav" i ondje provjeravao vodi li se u Hrvatskoj kakav postupak protiv Tihomira Gojkovica i jesu li za njim na snazi mjere traganja. Podatke je telefonom dojavljivao Gojkovicu.


Podijeli: Facebook Twiter