Istrani ostali bez Statusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sinocnjoj dodjeli nagrada Status u rijeckoj Stereo dvorani, koje najboljim instrumentalistima daje Hrvatska glazbena unija, slavili su clanovi Olja'zz Banda - u kategorijama zabavne, pop-rock i urbane glazbe, Olja Dešic proglašen je najboljim bas gitaristom, Branimir Gazdik najboljim bubnjarom, a Ivan Pešut najboljim gitaristom.

Cetvrti clan benda, pijanist Zvjezdan Ružic, osvojio je Status za najbolju mladu nadu jazz glazbe. Denis Razumovic Razz proglašen je najboljim alt saksofonistom te najboljim puhacem, što je sinoc postao i Antonio Gecek.

Harmonikaš Elvis Stanic i flautist Arsen Ereš slavili su u kategoriji udaraljke i ostali raznorodni instrumenti, dok su najboljim jazz bubnjarima proglašeni Marko Lazaric i Janko Novoselic.

Titulu najboljeg klavijaturista osvojio je Darko Aljinovic, dok je u kategoriji ostala glazbala slavio usnoharmonikaš Tomislav Goluban, koji je ujedno proglašen i naj-instrumentalistom. U kategoriji narodna i etno glazba najviše su srece imali tamburaš Željko Grozaj te cimbulašica Gordana Evacic.

Nagrada "Damir Dicic"
, koja se dodjeljuje najboljem sviracu elektricne gitare, otišla je u ruke Elvisa Penave. Najbolji je jazz klavirist Matija Dedic, najbolji basist Mario Mavrin, kontrabasist Goran Rukavina, trombonist Luka Žužic, saksofonist Saša Nestorovic, a trubaci Ladislav Fidri i Davor Križic.

Drugi dio veceri bio je rezerviran za dobitnike posebnih priznanja koja se, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, dodjeljuju istaknutim glazbenim umjetnicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama.

U povodu 65 godina djelovanja te za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni posebnu je plaketu primio Hrvatski radio - Radio Rijeka. Klavijaturist i skladatelj jazz glazbe Neven Frangeš nagraden je u povodu 45 godina javnog umjetnickog djelovanja, a za isti glazbeni staž nagradeni su i Opatijski suveniri, Anelidi i Šima Jovanovac.

Jura Stublic i Film
te Gustafi posebnu su plaketu primili povodom 30 godina rada, a pjevacka diva Zdenka Kovacicek u povodu 40 godina samostalnog umjetnickog djelovanja.

Pedeset godina glazbenog djelovanja nagradu je osiguralo skladatelju Siniši Doronjgi Simpyju. Za ukupan novinarski doprinos hrvatskoj glazbi nagraden je Jure Ilic, a za 40 godina javnog djelovanja klub Saloon.


Podijeli: Facebook Twiter