Istrani ogorceni idejom o spajanju racuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedna zamka za hrvatske gradane. Svi koji placaju struju na tom ce racunu dobiti i "cestitku" za placanje RTV pristojbe. Istrani koje smo u petak anketirali u Puli, Rovinju, Labinu i Vodnjanu - ogorceni su. Smatraju da to nije ni moralno ni zakonito.

I dok je muški dio sugradana bio oštriji na rijecima naglašavajuci da im "ne treba platiti niti kunu", no sramežljiviji kada je slikanje u pitanju, Istranke su bile nešto umjerenije, no spremnije za razgovor uz ime i prezime.

Tako, primjerice, Puljanka Gracijela Ikic veli: "Nisam cula za to, no ako tako odluce, morat cu platiti. Ipak mislim da se ta dva racuna ne bi trebala spajati - dvije firme, dva racuna, jedino je to pošteno".



Labinski umirovljenik Abdulah Hujdurovic ljutito je komentirao: "Ako sagradim kucu, tko jamci da cu kupiti televizor! A svejedno bih po ovome morao placati pretplatu. Ma, gdje toga ima? Takvo što samo budala može propisati!".



Luciano Manzin
iz Vodnjana pak kaže: "Imam dvije kuce i placat cu samo za jednu. Ako mi dodu uplatnice, žalit cu se televizijskoj kuci".

I Maša Brajovic iz Rovinja smatra da bi se svaki racun zasebno trebao placati jer nije receno da svi imaju ili žele televiziju u svoj kuci.



"Mislim da je to glupo jer ako ja, primjerice, nemam TV prijemnik, zašto bih nužno s racunom za struju morao platiti i TV pristojbu? Ne vidim zdrav razum ni logiku u tome", smatra Mirsad Tuckovic iz Rovinja.


Podijeli: Facebook Twiter