Istrani nominirani za nagrade glumišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnje nagrade za životno djelo Hrvatskog društva dramskih umjetnika dobili su - Joško Juvancic i Lili Caki. Uz to, žiriji Hrvatskog društva dramskih umjetnika objavili su nominacije za ovogodišnje nagrade hrvatskog glumišta. Medu nominiranima su brojni umjetnici iz Istre.

Medu produkcijama, u kojima je partnerski sudjelovalo i Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, nominirana je plesna predstava "Nastup" zagrebackog Studija za suvremeni ples te njen koreograf Matija Ferlin. Za rad u "Nastupu" nominirani su i scenograf Mauricio Ferlin te plesacice Roberta Milevoj i Ana Mrak.

Medu redateljima i glumcima koji su stasali u Istri nominiran je Robert Raponja, Puljanin koji živi i radi Osijeku, i to za režiju predstave "Paralelni svjetovi" Mire Gavrana u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Mladi glumac iz Pule Vedran Živolic nominiran je u kategoriji izuzetnih ostvarenja mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Binata u predstavi "Garaža" Zdenka Mesarica u režiji Ivice Buljana i izvedbi Zagrebackog kazališta mladih, a koje je njegovo maticno kazalište.

Fažanac sa zagrebackom adresom Filip Križan nominiran je za glavnu ulogu u djecjoj predstavi "Macak u cizmama" prema bajci Charlesa Perraulta u režiji Ivice Boban i izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Ognjen Vucinic, plesac iz Pule koji djeluje u Zagrebu, nominiran je za najboljeg plesaca u predstavi "UTF-8" u koreografiji Sahara Azimija i izvedbi i produkciji Zagrebackog plesnog ansambla.

Dodjela nagrada hrvatskog glumišta održat ce se 24. studenog u zagrebackom Hrvatskom narodnom kazalištu. (B. VINCEK)

CIJELI TEKST CITAJTE U TISKANOM IZANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter