Istrani nagradeni u akciji HTZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prvi put smo dobili ikakvu nagradu za naš rad. Ima policajaca koji su godinama u službi i nikad nisu dobili niti jedno priznanje. Zato je za nas posebna cast da smo ove godine nagradeni u sklopu akcije "Covjek - kljuc uspjeha u hrvatskom turizmu" Hrvatske turisticke zajednice, ali i što smo dobitnici godišnje nagrade Ministarstva unutrašnjih poslova. Za ta nas je priznanja predložilo resorno ministarstvo. Receno nam je da cemo uci u uži krug, ali nagradama se svejedno nismo nadali", rekao je zapovjednik službenog plovila P116 pomorske policije PU istarske Damir Vitasovic.

Uz njega, nagradu HTZ-a dobili su i ostali clanovi posade tog broda: upravitelj stroja Dean Catela i mornar Alen Dokuš, i to u kategoriji "policajac", koja ce im s ostalim nagradenima u 23 kategorije biti urucena na Danima hrvatskog turizma krajem listopada u Bolu na Bracu.

Uz njih, u ovoj su akciji, koja je usmjerena na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice u odredištu, od Istrana priznanja dobili i turisticka animatorica Gordana Tariba, koja radi u rovinjskom turistickom naselju i kampu Amarin, te taksist Miroslav Buršic, takoder iz Rovinja.

Vitasovic, Catela i Dokuš dobili su priznanje zbog ovogodišnjih akcija spašavanja na moru, posebno za spašavanje trojice slovenskih državljana 19. srpnja, kojima se prevrnula jedrilica blizu medulinskog otocica Fenera.

Svojim poslom, koji je usko vezan uz turizam, oduševljena je Gordana Tariba, voditeljica sporta i animacije u Maistrinom turistickom naselju Amarin, koja je dobila priznanje za djelatnika godine u kategoriji "turisticki animator". Tim se poslom bavi od 2002. godine, a Maistrinom se timu pridružila godinu kasnije. Govori engleski, njemacki i talijanski jezik. Da je nagrada otišla u prave ruke pokazali su i nedavno održani sportski susreti Adris grupe, na kojima je u oštroj konkurenciji proglašena Miss simpaticnosti te najuspješnijom sportašicom, jer je osvojila prvo mjesto u badmintonu i odbojci.

Još je jedna nagrada HTZ-a za djelatnika godine otišla u Rovinj i to u kategoriji "taksist". Dodijeljena je Miroslavu Buršicu, koji u toj službi radi vec 25 godina. Voditelj je rovinjskih taksista i govori talijanski, njemacki i engleski. Ujedno je i jedan od inicijatora pokretanja internetskih stranica rovinjske taksi službe, ne bi li usluga bila kompletna i kvalitetnija.


Podijeli: Facebook Twiter