Istrani na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jubilarnom, 80. međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održava u Novom Sadu od 18. do 24. svibnja, predstavit će se i proizvođači iz Istarske županije. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma, na kojemu će se predstaviti više od 1.500 izlagača, je upravo Hrvatska.

Na zajedničkom izložbenom prostoru hrvatskih gospodarstvenika u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula predstavit će se proizvodi istarskih proizvođača - bakalar i druga riba i riblje prerađevine (Alden Baderna, Mirna Rovinj, Mauros hobotnica Galižana), proizvodi od tartufa (Natura tartufi i Zigante tartufi), ekstradjevičansko maslinovo ulje (Ipša d.o.o. Livade).

Predstavit će se i mesne prerađevine AZRRI-ja i Istarski pršut Mladena Dujmovića kao i alkoholna i druga pića (Darna Rovinj, BUP Buzet, B-voda Buzet), zatim Brionkina tjestenina, keksi (Delica Buzet) i Agrokokina jaja. Vagabundo iz Umaga predstavit će sredstva i opremu za čišćenje.

U sklopu ovogodišnjeg ocjenjivanja kvalitete koje provodi poljoprivredni sajam istarski proizvođači nagrađeni su još jednim priznanjem. Nakon rovinjske Darne, AZRRI-ja, pršutara Mladena Dujmovića i OPG-a Libero Sinković, nagrađena je tvrtka Ipša d.o.o. iz Livada. U kategoriji jestivih ulja dodijeljena im je Velika zlatna medalja za ekstradjevičansko maslinovo ulje "Frantoio".

Također, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HGK-ovim Sektorom za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo te Sektorom za trgovinu, organizirat će nacionalno predstavljanje Hrvatske, i to promocijom i degustacijom najznačajnijih proizvoda četiri hrvatske regije - osim Istre predstavit će se i Slavonija, središnja Hrvatska i Dalmacija, a prvi put će se na novosadskom sajmu predstaviti i zajednički projekt HGK-a i Ministarstva poljoprivrede "Vina Croatia - Vina Mosaica", doznajemo od predsjednice Županijske komore Jasne Jaklin Majetić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter