Istrani i Primorci razocarani novom Vladom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada zasad uglavnom ispunjava ocekivanja gradana. Naime, 47 posto ispitanika u istraživanju Nove TV o prvih sto dana Vlade izjavilo je da Vlada radi u skladu s njihovim ocekivanjima, 42 posto procjenjuje da radi ispod ocekivanja, a šest posto je prezadovoljno.

Vladom su zadovoljne žene (52 posto), a isti je postotak zadovoljnih i kod mladih do 30 godina. Primorci i Istrani spadaju medu razocarane jer je takvih 47 posto. Nezadovoljni su i visokoobrazovani (46 posto), kao i oni izmedu 30 i 44 godine (49 posto).

Najpozitivniji potez Vlade je ukidanje povlaštenih mirovina (74 posto), a najava objave poreznog stupa srama pozitivno je za 68 posto ispitanika. Dobro je ocijenjeno i smanjivanje proracuna (67 posto), dok odluke o privatizaciji brodogradilišta podupire tek 32 posto ispitanika.

Gradani najmanje razumijevanja imaju za odluku Vlade da se clanovi nadzornih odbora biraju bez natjecaja (76 posto), 70 posto ih ne podupire povecanje PDV-a, a imenovanje uprava javnih poduzeca po politickom kljucu ne podupire 68 posto anketiranih. Dvije petine ispitanika smatraju da proracun nije dovoljno smanjen.

Najpopularniji ministar je Rajko Ostojic (64 posto), slijede Vesna Pusic s 59 posto i Ante Kotromanovic s 56 posto. Ocekivano najnepopularniji je Radimir Cacic (60 posto), slijedi Slavko Linic (47 posto). Više od tri petine anketiranih nije culo za ministra pravosuda Orsata Miljenica, a slijedi ga ministrica kulture Andrea Zlatar (57 posto).


Podijeli: Facebook Twiter