Istrani i dalje gledaju kockice na ekranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon obavijesti talijanske vlade da su iskljuceni odašiljaci talijanskih TV postaja koji vec gotovo godinu dana ometaju prijem signala hrvatskih TV programa u Istri i Dalmaciji jucer smo na terenu provjerili je li se stanje popravilo. Po svemu sudeci, bitnijih promjena nabolje nema, a ako je suditi po komentarima na našoj internetskoj stranici, nekima je cak i drago da mogu pratiti talijanske programe.

Porec je jedan od gradova gdje su se smetnje javile vec krajem prošle godine. Iako je dobar dio sugovornika koje smo pitali odgovorio kako su vec od ranije bili korisnici MAX TV-a ili su nakon mjeseci nerviranja zbog slabog prijema prešli na ovu uslugu, nekolicina upitanih rekla je kako stanje na malim ekranima, unatoc ovoj vijesti, nije puno bolje.

- Ne znam je li se nešto promijenilo jer televiziju ionako ljeti malo gledam jer radim cijeli dan. Ili kad dodem doma, jednostavno stavim na bilo koji kanal, strani ili naš. Prije nekih cetiri-pet dana malo sam gledao HTV i bilo je smetnji, malo se vidjelo, malo nije, ali tako je vec mjesecima. Ako su riješili problem, dobro, ali nije mi jasno zašto je sada odjednom sve riješeno u jedan dan, a do sada su mjesecima tražili rješenje da se nešto sredi, veli citatelj iz centra Poreca.

Od stanovnice naselja Kukci doznajemo kako signal nestaje i vraca se, a zadnjih dana i preksinoc navecer stanje je bilo isto kao i proteklih mjeseci.

- Niš se ne vidi ni danas. Signal stalno nestaje i kad se pojavi, svako toliko daje naznake, one kockice, da ce se uskoro zamrznuti. U pocetku smo se nervirali, ali sada smo se na sve naucili, kakva digitalna TV, kao da živimo na Divljem zapadu, pa želimo ilegalno primati signal, a uredno placamo pretplatu, zakljucuje.

Jedan nam je Porecan pak rekao da vece probleme s primanjem TV signala nisu imali ni ranije, vec bi se tek jednom u tjedan dana dogodilo da imaju smetnje.

- Ako se što popravilo zadnjih dana, ne znam, ali znam da smetnje variraju od položaja do položaja, koji put neke zgrade uopce nemaju signala, a druge na deset metara dalje imaju, ispricao nam je ovaj stanovnik iz Špadica. (V. HABERETIER, GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter