Istralandia: Prvi dan više od 2 tisuće posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akvapark Istralandia u Brtonigli u subotu je otvorio vrata za posjetitelje, a njih je odmah bilo više od dvije tisuće. Dobra zabava, kako smo se uvjerili tijekom našeg obilaska, prštala je na sve strane. Pomoglo je tome i lijepo toplo vrijeme, ali prije svega dobra medijska promidžba započeta mjesecima ranije. Naći i mjesto za parking već nije bilo lako, a bilo je puno gostiju iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, ali i Zagreba i unutrašnjosti Hrvatske, te dosta domaćih iz susjednih mjesta.

- Prvi je dan protekao iznad očekivanja, više od dvije tisuće gostiju je izvrstan rezultat. Promidžba koju smo radili u Hrvatskoj, Sloveniji, regijama Friuli-Venezia Giulia i Veneto daje rezultate. Prema prvim informacijama vidimo da su gosti veoma zadovoljni, nisu očekivali ovako puno atrakcija i bogatu animaciju. Danas smo imali i mađioničara za djecu, dječje programe i nagradne igre. Sve ide po planu, tako da očekujemo svaki dan sve više gostiju. Kapacitet parka je od četiri do pet tisuća gostiju u punoj sezoni, tako da tek očekujemo pravi priljev, a mislimo i da će ovi gosti koji su danas ovdje puno učiniti da se priča i dobri dojmovi prošire, rekao je Silvio Kraljević, direktor Istralandije.

Kada kupite ulaznicu i prođete ulaznu zgradu, pred vama se pruža pogled na cijeli akvapark - tobogane bazene, sunčališta, ugostiteljske objekte, sve okruženo okolnim zelenilom i s panoramom ušća Mirne u pozadini. Park je cjelodnevna zabava za sve uzraste. Odmah kraj ulaza je zona za najmlađe, plitki bazen s piratskim brodom, vodenim dvorcem i igralima za djecu.

Gužva je bila i na velikom bazenu s vodenim valovima, a kada se valovi smire vrijeme je za animaciju. U donjem dijelu parka smješteni su tobogani, glavne atrakcije: Crazy Hills, meki vodeni tobogan s paralelnim stazama, na koji može stati nekoliko ljudi odjednom i utrkivati se, zatim Fantasy hole akavgan koji izvana podsjeća na golemu zmiju, a iznutra pruža zabavu uz spuštanje i svjetlosne i zvučne efekte, pa crveno bijeli  Sky River u koji se ulazi u čamcu i pruža dojam raftinga. Jedna od zanimljivih, a zapravo rijetkih atrakcija u akvaparkovima je Top Gun, mali tobogan koji vas izbaci u zrak prije nego pljusnete u vodu, a za one najodvažnije tu je Free Fall s polaznom rampom na 27 metara visine s koje se pogled pruža na cijelu okolicu sve do mora, prije nego se slobodnim padom sjurite niz tobogan.

Uz atrakcije tu su i svi popratni sadržaji, restoran, fast food, sladoledi i ostalo. Istralandia je tijekom sezone otvorena svaki dan od 10 do 18.30 sati. (V. HABEREITER)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter