Istralandia i Aquacolors idućeg ljeta na Poluotoku

U Brtonigli je planiran najveći bazen s valovima u Europi
U Brtonigli je planiran najveći bazen s valovima u Europi

Napreduje izgradnja prvog vodenog parka u Istri, započeta u travnju na terenu od 4,1 hektar nedaleko od Brtonigle, čije je kompletiranje u prvoj fazi i otvorenje najavljeno za početak lipnja sljedeće godine.

Uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vasi i Istarskom ipsilonu moguće je vidjeti strojeve kako uređuju pristupnu cestu prema gradilištu, na kojemu pod rukama 150 radnika polako rastu zgrade, parkiralište i sadržaji zabavne vodene atrakcije Istralandia.

Investitor u projekt vrijedan desetak milijuna kuna je tvrtka Aquapark, čiji je vlasnik porečka firma Istrakop, ujedno i glavni izvođač radova.

Po riječima Branka Kovačića, vlasnika Istrakopa, projekt uključuje 5.000 četvornih metara vodenih površina, među kojima je bazen od 2.500 kvadrata s valovima, najveći takve vrste u Europi.

Predviđeni su i drugi bazeni za odrasle i djecu, zabavni i adrenalinski tobogani ukupno dugi gotovo kilometar i pol, amfiteatar za raznolike programe i koncerte, ulazna zgrada s trgovinama i kafićima, središnji ugostiteljski objekt s 500 mjesta i koktel bar.

Za ostvarenje Istralandije bio je potreban kredit od 50 milijuna kuna, ostvaren putem posebne turističke linije HBOR-a, a povrat se očekuje u roku od 12 godina.

Još jedan akvapark, onaj pod nazivom Aquacolors, trebao bi biti otvoren iduće sezone kod porečke Zelene Lagune. "U zadnja tri mjeseca pripremali smo se za drugu fazu, koju ćemo uskoro započeti, a odnosi se na gradnju dijela vodenih atrakcija kao što su bazen s valovima, tzv. lijena rijeka, dječji bazen, potom na tehničku zgradu za filtraciju, tehnologiju za pročišćavanje vode, trafostanicu i drugo", doznajemo od Jaroslava Kruckyja, projekt-menadžera iz češke tvrtke Signumn, investitora u ovaj projekt vrijedan oko 25 milijuna eura. (pišu K. FLEGAR i T. KOCIJANČIĆ, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter