Istraga usmjerena na dvojac iz Jesenica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon ubojstva 25-godišnjeg Porecana Aleksandra Vidnjevica na motosusretu Indiansa u Santa Marini kod Vabrige u nedjelju stanovnici Poreštine teško mogu vjerovati da se ovakvo što dogodilo. Šokantna vijest je odjeknula i brzo se proširila gradom, pa je i u ponedjeljak bila glavna tema razgovora. Svi su gnjevni na slovenskog motorista, koji je dvaput nožem ubo Aleksandra, i na njegove pomagace, koje je policija takoder privela.

S druge strane, Porecani su ponosni i puni rijeci hvale za clanove motokluba Indians, koji su ucinili sve da se nadu napadaci na Aleksandra, koji je radio kao vozac glisera na Lanterni, a iza sebe je ostavio dvoje male djece i suprugu.

Neslužbeno doznajemo da je policija privela i obradila pet osoba i to Adnana Budmirovica (25) i Igora Ilica (31) iz Jesenica, P. P. (28) iz Krškog, Z. N. (27) iz Hrasnika i K. I. (23) iz Novog Mesta, koji su navodno clanovi slovenskih motoklubova El Diablo i Firestarters. Izgleda da su policija i Županijsko odvjetništvo usmjerili pozornost na Budmirovica i Ilica, no to još uvijek nije službeno potvrdeno.

Na mjestu nemilog dogadaja jucer je netko od obitelji ili prijatelja zapalio svijece. Nekoliko metara dalje, gotovo na samoj plaži, ima još tragova krvi. Dok smo obilazili podrucje, pridružili su nam se kolege iz slovenskih medija, koji su nam rekli da ce se posebno pozabaviti ovim incidentom. Naglasili su da je slucaj naišao na zaprepaštenje javnosti u Sloveniji.

Naši sugovornici iz redova bikera kazali su da je ubojstvo pokazalo da se medu ljubiteljima dva kotaca svakako nalazi osoba koje nisu ovdje radi ljubavi prema motorima. Smatraju da se radi o frustriranim ljudima koji na racun boja koje nose na ledima imaju osjecaj pripadnosti coporu koji je sposoban uciniti sve da pokaže svoju nadmoc nad onima bez ili drugih boja.

Uglavnom, svi misle da je pored obitelji ubijenog Aleksandra najteže Indiansima koji se trebaju nositi s ovom tragedijom jer ce dobar dio ljudi uprijeti prst u njih. U razgovoru s Indiansima doznali smo da su, smatrajuci da ce njihov susret proci bez vecih incidenata angažirali zaštitare, no vele da je bilo nemoguce pratiti svaku osobu. Štoviše, incident se nije zbio tamo gdje bi se najviše ocekivalo - kod bine ili kod šanka - vec na plaži.

Zbog ovako strašnog dogadaja Indiansi su nakon 16 godina najavili povlacenje od organiziranja motosusreta. Darko Dajcic, predsjednik kluba Indians, kazao nam je da su još u šoku i da tek treba vidjeti što sada uciniti i kako pomoci obitelji nesretnog Porecana. (Zapisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter