Istrafešt: Podijeljeno 1.000 porcija rižota s povrćem


Danas je na pulskim Giardinima podijeljeno oko tisuću porcija rižota s povrćem (uz dodatak ponešto pancete), a koji je pripravljen u sklopu prvog ovogodišnjeg Istrafešta, u organizaciji pulske Turističke zajednice i Udruženja obrtnika. Rižot su pripremali ugostitelji južne Istre, i to u velikoj tavi koju je kupilo pulsko poduzeće Tržnica, uz pomoć pulskog TZ-a.

Kako doznajemo od direktora Tržnice Renata Perca, tava je stigla prošli tjedan, koštala je 35 tisuća kuna (bez PDV-a), izradila ju je tvrtka ALT iz Kaldira, a promjer joj je 1,6 metara.

Kako doznajemo od Sanje Cinkopan Korataj, direktorice pulskog TZ-a, idući ponedjeljak, 24. lipnja, na Giardinima će se od 11 do 13 sati kuhati fuži s gljivama. Dodajmo da su se danas, osim rižota, mogle probati i pohane tikvice, a prave senzacija bili su pohani cvjetovi tikvice.

Po promotivnim cijenama mogla su se kupiti domaća vina, maslinova ulja, sir ili pak povrće lokalnih uzgajivača. Manifestaciju su, kao i svake godine, pratili učenici pulske Glazbene škole. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter