ISTRA1961: Ivušić i Zolotić nova pojačanja, stiže i Kasalica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon burnog tjedna obilježenog odlascima igrača, u Istri 1961 ovaj je tekući najavljen kao tjedan dolazaka. Tako je i počeo. Sportski direktor Rubčić i manager Rubeša dosad su publiku hranili frazom "radi se na tome" i oslanjali se na rad "u tišini", u koji su mnogi već posumnjali, ali onda je stigao odgovor kakav se čekao. Dva pojačanja već su u Puli, treći transfer je na pomolu!

- Dogovorili smo se s belgijskim Gentom oko jednogodišnje posudbe Nermina Zolotića. Sljedećih godinu dana je naš, uz napomenu da nije riječ o klasičnoj posudbi, već su otvorene opcije za daljnji nastavak suradnje - poentirao je Mario Rubeša potvrdom dolaska mladog BiH reprezentativca u redove prvoligaša s "Drosine". Riječ je o 22-godišnjem ljevaku, zadnjem veznom koji je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, a proteklu sezonu sakupio je četiri službena nastupa za momčad koja se okitila naslovom prvaka Belgije.

Drugi igrač posebno je zanimljiv, a dolazi kao zamjena vrataru Lovriću. Konkurencija Brkiću i Iveši postat će Ivica Ivušić, 20-godišnji golman koji dolazi iz mlade momčadi Intera. Ne ovog zaprešićkog što je izvukao nulu u subotu, već onog "pravog", Internazionalea iz Milana!

- Postignut je dogovor s igračem i čeka se još samo razmjena papirologije s Interom. Pet godina je bio u Milanu, branio za mladu momčad Intera u Primaveri i juniorskoj Ligi prvaka, zaradio i poziv u našu mladu reprezentaciju. Postat će igrač Istre s ugovorom na dvije godine, uz mogućnost produženja na još jednu - dodao je Rubeša.

Nakon dvije obećavajuće novosti, Rubeša nije htio otkriti i najavljenu zamjenu za odbjeglog Franjića i Brazilca Joa, ujedno i dugo iščekivano pojačanje u napadu "zeleno-žutih".

- Radi se o igraču malo drugačijih karakteristika od njih dvojice, ali smatramo ga jako dobrim rješenjem - zagonetno je poručio. Razvidno je, međutim, da je riječ o spominjanom crnogorskom napadaču i bivšem igraču Crvene zvezde. Transfer se još dogovara, ali 26-godišnja polušpica Filip Kasalica sve je bliže svlačionici Istre 1961. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter