"Istra" - zrakoplov za domaca i strana odredišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi zrakoplov "Istra" tipa Dash 8-Q400 iz flote Croatia Airlinesa danas je u pulskoj zracnoj luci blagoslovio porecki i pulski biskup mons. Ivan Milovan. Zrakoplov ce letjeti u hrvatska odredišta, medu kojima je i Pula, te u Bec, Muenchen, Zuerich, Sarajevo, Podgoricu, Prištinu, a u flotu domaceg avioprijevoznika ukljucen je sredinom lipnja letom iz Zagreba u Bruxelles.

- Ove smo godine, zahvaljujuci obnavljanju flote, dodali dva nova grada u našu mrežu letova - Barcelonu i Goeteborg. Zrakoplov "Istra", doleta 1.500 milja i kapaciteta 76 sjedala, proizvod je Bombardiera iz Kanade, kazao je glavni direktor Croatia Airlinesa Ivan Mišetic, napominjuci da ovime žele pridonijeti sigurnosti zracnog prometa te da ce unatoc svjetskoj krizi nastaviti s obnavljanjem flote.

"Istra" je jedan od cetiri nova zrakoplova Q400 kojim je obnovljena flota kratkog doleta. Lani isporuceni zrakoplovi nose imena "Slavonija" i "Lika", a ovih je dana blagoslovljen i zrakoplov "Dalmacija". Isporuka još dvaju zrakoplova ovog tipa ocekuje se iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter