Istra zanimljiva Japancima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamura posjetio je Pulu. U Komunalnoj palaci primili su ga pulski dogradonacelnici Vera Radolovic i Fabrizio Radin te istarski dožupan Vedran Grubišic. U uvodnom obracanju novinare su podsjetili da Pula njeguje prijateljske odnose s Japanom te da se još 2007. godine pobratimila s japanskim gradom Hekinanom, koji su dva puta posjetile delegacije Grada i gospodarstvenika.

Veleposlanik Tamura izrazio je zadovoljstvo što je posjetio Pulu i naveo da Japan želi ojacati medunarodne odnose s Hrvatskom opcenito, ali i njenim regijama te lokalnim jedinicama. Posebno se osvrnuo na turizam rekavši da je lani Hrvatsku posjetilo cak 147 tisuca japanskih turista, od cega najviše njih Dubrovnik i Plitvicka jezera. Prije deset godina, primjerice, u našu je zemlju stizalo tek desetak tisuca gostiju iz Japana.



- Pula je jako lijep grad i nadam se da ce je posjetiti velik broj japanskih turista. No, nama je ovdje osim turizma zanimljiva i ekonomska suradnja, posebice brodogradnja, naveo je Tamura, uz rijeci da mu je želja ojacati medusobnu suradnju dviju zemalja.

Dogradonacelnica Radolovic navela je da ce delegacija Hekinana ove godine, u povodu Dana grada, ponovno posjetiti Pulu te da ce se kulturne veze pokušati produbiti i na gospodarskom planu. Dožupan Grubišic izrazio je pak zadovoljstvo što je veleposlanik Tamura osim Pule posjetio i manja istarska mjesta, u želji da upozna obicne ljude i lokalne obicaje. Na kraju ga je pozvao da opet posjeti Istru i uživa u brojnim delicijama koje ova regija nudi, poput maslinovog ulja, vina i tartufa.


Podijeli: Facebook Twiter