Istra za Uskrs ocekuje Slovence

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Prve informacije s turistickog tržišta od touroperatora i rezervacija putovanja su izuzetno pozitivne, naime buking u ovom dijelu godine pojedinacno je po tržištima bolji od 10 do 20 posto. No radi samo o trendu, jer je rijec o malom uzorku a znacajne kampanje touroperatora pocet ce tek krajem mjeseca, rekao je direktor županijskog TZ-a Denis Ivoševic na sjednici županijske Turisticke zajednice u Porecu.

Dodao je da za Uskršnje blagdane Istra ocekuje dobru popunjenost sa slovenskog tržišta, a "most" od gotovo osam dana mogao bi donijeti pozitivan predznak predsezoni.

Tema sjednice bili su financijsko i izvješce o radu u lanjskoj godini,a predsjednik skupštine i župan Ivan Jakovcic podsjetio je na dobre rezultate ostvarene tijekom turisticke sezone 2011, te istaknuo dobru suradnju izmedu privatnog i javnog sektora.

- U rujnu lanjske godine Istra je dosegla broj nocenja i dolazaka koliko i cijele 2010. godine, da bi na kraju godine dosegli 20 i pol milijuna nocenja i gotovo 3 milijuna dolazaka. Rezultat je to dobre suradnje privatnog i javnog sektora, te pokazatelj u kojem smjeru treba nastaviti, rekao je Jakovcic.

Na skupštini je dužnosti clana županijskog Turistickog vijeca i clana Sabora Hrvatske turisticke zajednice razriješen Veljko Ostojic zbog preuzimanja funkcije ministra turizma. Na njegovo mjesto u Vijecu imenovan je Davorin Flego iz rovinjske Valalte, a na mjesto u Saboru HTZ-a Edi Cernjul iz porecke Riviere Adrie. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter