Istra za feštu spremna

Ilustracija, arhiva (T. K.)
Ilustracija, arhiva (T. K.)

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju širom Istre će večeras biti održane svečanosti i fešte. Veliku zabavu pod nazivom "EU party" su organizirali Grad Pula i pulska Turistička zajednica. Glavno događanje zakazano je na Forumu, s početkom u 21 sat kada kreće glazbeni program u kojem sudjeluju, među ostalim, grupa Nola, Bruno i Franko Krajcar i band The Night Express. Udruga Sonitus Puljanima će pokloniti vizualni spektakl - 3D Mapping. Prigodan program održavat će se i na Portarati od jutra. Pulske trgovine u centru radit će od 20 do 24 sata.

Raznolik će program biti i na području Grada Buja. U 21 sat na graničnom prijelazu Plovanija započeti predstavljanje vinara i maslinara s obje strane granice, uz prigodni kulturni program.

U organizaciji PU istarske 15 minuta prije ponoći na graničnom prijelazu Kaštel zasvirat će limena glazba Zajednice Talijana Buje, a zatim će piranski župan Peter Bossman uručiti bujskom gradonačelniku Ediju Andreašiću zastavu EU-a. Zastava će biti podignuta na jarbol uz pjesmu združenih zborova zajednica Talijana Pirana, Momjana, Buja i Umaga. Točno u ponoć Plovaniju će zašareniti vatromet.

Bogati program umaške proslave dočeka Europske unije započinje na Novoj obali u 20 sati. Glavna zvijezda večeri bit će Josipa Lisac koja će nastupiti u 22.30, dok u ponoć slijedi veliki vatromet. U noćnim satima publiku će zabavljati DJ-evi.

Programom pod nazivom "Europska noć/Notte europea" od 20 sati pa sve do ranog jutra Novigrađani i njihovi gosti će proslaviti ulazak u EU. Čitavu će tu "bijelu noć" u starogradskoj jezgri, parkovima, na ulicama, Velikom trgu i ljetnoj terasi Zajednice Talijana ispuniti zanimljiva gastronomska ponuda i degustacija autohtonih proizvoda 50-ak izlagača iz Istre, Slovenije i talijanske regije Furlanija-Julijska krajina. Za glazbenu zabavu i animaciju zaduženi su Goran Griff band i etno skupina Šćike. Točno u ponoć zakazana je zdravica i posebno iznenađenje.

U Poreču program počinje u 20.30 sati na Trgu slobode, gdje među ostalim nastupaju klapa Motovun i popularni Soulfingersi. Točno u ponoć sve okupljene očekuje veliki vatromet. (B. P., K. F., A. D., K. F., V. H.)

U TISKANOM IZDANJU PROČITAJTE KAKVI SU PROGRAMI U DRUGIM ISTARSKIM GRADOVIMA


Podijeli: Facebook Twiter