Istra za advent i Božic nezanimljiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S dolaskom Božica i Nove godine ponovno ce živnuti sva istarska turisticka mjesta, koja ce barem za to vrijeme otvoriti svoje velike hotele. Vecina ce to napraviti tek za najludu noc, kada se i ocekuje najveca navala turista u Istri. Ocito su advent i Božic još uvijek poprilicno nezanimljivo razdoblje za brojne turiste koji u to vrijeme radije putuju u austrijske, njemacke i talijanske gradice, koji svoju turisticku ponudu u blagdanskom prosincu temelje na božicnim sajmovima.

I Toscana i Provansa, koje su Istri uzor glede turizma, takoder nude niz primamljivih adventskih i božicnih programa. U Istri je ipak takve programe, moramo priznati, teško naci. Uz to, na ruku nam sigurno ne idu i brojni zatvoreni lokali, suvenirnice i trgovine u turistickim središtima koja nakon sezone djeluju otužno, pusto i nezanimljivo i onim rijetkim gostima koji u predbožicno vrijeme ipak zalutaju na Poluotok.

Istra je ocito interesantna turistima samo kada je u pitanju provod u najludoj noci, kada ce biti otvorena 23 hotela velikih hotelijera u kojima se vecinom, kao i godinama prije, organiziraju doceci Nove godine uz posebne programe.

Hotelijeri su zadovoljni dosadašnjim bukingom, a po podacima velikih hotelijera Arenaturista, Maistre, Plave lagune, Riviere, Lagune Novigrad, Istraturista i Maslinice, u cijim ce se objektima i skrasiti vecina turista koji ce tada biti u Istri, procjena je da ce tada na Poluotoku boraviti oko 12 tisuca gostiju, koji bi trebali realizirati oko 50 tisuca nocenja. Tradicionalno, hotele ce za provod najlude noci u godini puniti turisti iz Italije, Slovenije, Austrije, Njemacke i domaci gosti.

- Iako se predvida manje dolazaka u odnosu na prethodnu godinu, u konacnici ce to rezultirati vecom realizacijom nocenja, i to zbog povoljnijeg rasporeda dana kada padaju blagdani, prognozira direktor županijske Turisticke zajednice Denis Ivoševic. Ocito je i on svjestan naših nedostataka, pa porucuje svima iz javnog i privatnog turistickog sektora da za blagdane otvore sve svoje sadržaje.

- Gosti koji ce Novu godinu proslaviti u Istri moraju imati na raspolaganju otvorene objekte iz ugostiteljske djelatnosti, kulturno-povijesne sadržaje, atrakcije i evente da bi se kvalitetno zabavili, ugodno proveli zadnje dane stare godine i s pozitivnim iskustvom ušli u novu. To ce zasigurno biti jedna od važnijih promotivnih aktivnosti jer zadovoljnog gosta je najlakše pridobiti kao stalnog gosta, veli Ivoševic. (Piše Barbara BAN)

OVO JE UVOD U TEMU GLASA ISTRE KOJU MOŽETE U CIJELOSTI PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 

 


Podijeli: Facebook Twiter