Istra u Lisinskom 10. prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Volim Istru u Lisinskom" naziv je velikog koncerta koji ce se iduceg tjedna, u cetvrtak 10. prosinca, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert organizira Hitan slucaj, udruga za promicanje kulture i znanosti te ocuvanje hrvatske tradicijske baštine iz Pule. Zamišljeno je da se uz bogati kulturno-umjetnicki program publici predstave razni umjetnicki izricaji koji se njeguju na podrucju Istre.

- Bit ce to zaista bogat program. Nastupit ce brojni eminentni glazbenici iz Istre, ali i oni izvan naše županije koji vole i nose Istru u srcu. Gostuju Lidija Percan, Mirko Cetinski, Alen Vitasovic, Šajeta, Radojka Šverko, Tamara Obrovac, Zdenka Kovacicek, Ivo Gianni Gamulin, Duško Jelicic i mnogi drugi, kaže Tatjana Tomaic iz udruge Hitan slucaj.

Takoder, nastupaju klapa Kvarner iz Bakra, Cesarice iz Zagreba, klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj iz Splita, klapa Samobor te folklorna društva iz Pazina i Sv. Lovreca, ciji ce clanovi predstaviti obicaje iz raznih dijelova Istre kroz ples, kanat i narodne nošnje. Nastupit ce i tenor Zoran Tomaic, bariton Ronald Braus, sopranistica Oriana Vozila, tenor Hrid Matic, mezzosopransitica Katja Radoš, pijanistica Tamara Jurkic-Sviben i pulski jazz pjevac Matej Ocvirk.



Uz to, u programu ce sudjelovati i pjesnici Slavko Krajcar, Malvina Mileta, Elmo Cvek i Drago Orlic, a poseban gost je jedan od najvecih baštinika tradicije i cuvara klapske pjesme - skladatelj, muzikolog, melograf, dirigent i slikar Ljubo Stipišic Delmata.

Svi oni izredat ce se na bini velike dvorane Vatroslava Lisinskog na koncertu koji pocinje 10. prosinca u 20 sati. Koncert ce se uživo prenositi na valovima Hrvatskog radija, a cijeli dogadaj zabilježit ce i kamere Hrvatske televizije.

- Željeli bismo da ova glazbena manifestacija postane tradicionalna te da se održava i u drugim gradovima, i to u Istri. Cilj nam je na ovaj nacin predstaviti Istru u glavnom gradu jer se dosad u Zagrebu nisu organizirale slicne manifestacije, a cinjenica je da je Istra vrlo malo zastupljena u metropoli, istice Tomaic, koja dodaje da od cetvrtka ulaznice krecu u pretprodaju i to putem internetske stranice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.


Podijeli: Facebook Twiter