Istra TV dobila koncesiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski medijski prostor bogatiji je za novu televizijsku postaju. Naime, Vijece za elektronicke medije dodijelilo je koncesiju televizijskom kanalu koji se emitira na podrucju Istre, ime mu je TV Istra, no izgleda da se ne radi ni o cemu novom, odnosno novo je samo ime TV postaje, iza kojeg se krije bivša Nezavisna istarska televizija, koja je koncesiju izgubila pocetkom prosinca.

TV Istra dobila je koncesiju na 12 godina i jedina se iz Istarske županije javila na natjecaj. Dosad je koncesiju za istarsko podrucje imao NIT, koji emitira od 1998. godine, a istekla je 1. prosinca. Vijece je odobrilo koncesiju procjenjujuci da TV Istra zadovoljava uvjete za stvaranje televizijskog programa jedine županijske televizije.

Da je koncesiju dobila TV Istra potvrdila nam je i njena direktorica Gordana Restovic, koja je do sada obnašala istu funkciju na celu NIT-a.

Restovic nam je rekla i da je TV Istra u stopostotnom vlasništvu Puljanke. Što se tice onog što ce se prikazivati, program koji su prijavili Vijecu ima neke promjene, ali vecim ce se dijelom nastaviti na ono što je radio NIT.

Uz TV Istru, koncesiju su u petak dobile Televizija Jadran i Dubrovacka televizija te još pet radijskih kuca u Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter