Istra: Tri naleta vozilima na divljač

Prometni znak koji upozorava na mogućnost pojave divljači na cesti (arhiva GI)
Prometni znak koji upozorava na mogućnost pojave divljači na cesti (arhiva GI)

U ponedjeljak i u noći s ponedjeljka na utorak na području Istre su zabilježena tri slučaja naleta vozila na divljač.

Već oko 10 sati na cesti Žbandaj - Sv. Lovreč 57-godišnjakinja iz Poreča je automobilom VW golf pulskih registracijskih oznaka udarila u divlju svinju, koja je nakon udara otrčala u raslinje. Potom je oko 20 sati na Premanturskoj cesti 27-godišnjak iz Pule automobilom VW polo pulskih oznaka udario također u divlju svinju, koja je pala na kolnik te je na nju naletjela i opel astra pulskih registracijskih oznaka, kojom je upravljao 27-godišnjak s područja Medulina.

Zadnji nalet vozila na divljač evidentiran je u utorak u noći, oko 2 sata, kada je na Istarskom ipsilonu kod Višnjana renault clio pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Pule, udario u zeca. Uginulu divljač preuzeli su lovočuvari.

Ne bi li se spriječili ovakvi događaji, iz PU istarske upozoravaju vozače na oprez  na cestama, naročito onima uz koje je postavljen prometni znak koji upozorava na mogućnost pojave divljači.

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio brzinom neprilagođenom ograničenju i uvjetima na cesti. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter