Istra Tech na sajmu u Azerbajdžanu

Blanka Matković s organskom kozmetikom
Blanka Matković s organskom kozmetikom

Pulska tvrtka Istra Tech nastupa na Bakutelu, 23. sajmu telekomunikacija i informacijskih tehnologija otvorenom jučer u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana. Riječ je o tvrtki s više od 25 godina iskustva u području konzaltinga vezanom uz sektor informacijskih i komunikacijskih tehnologija te u kreiranju vlastitih softverskih rješenja, čiji je cilj poboljšanje kvalitete i kompetitivnosti poslovanja korisnika, napominje Damir Sirotić, direktor Županijske gospodarske komore u Puli.

Istra Tech predstavio je vlastita rješenja, primjenjiva u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, sektoru za koje je tvrtka specijalizirana. Podršku je pružila Hrvatska gospodarska komora (HGK), nositeljica zajedničkog hrvatskog štanda, koja poduzetnicima pomaže u umrežavanju s potencijalnim poslovnim partnerima. HGK već sedmu godinu zaredom organizira nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na ovom sajmu, na kojem ove godine izlaže pet hrvatskih tvrtki.

- HGK je zajedno s hrvatskim veleposlanstvom posredovala u ostvarenju B2B kontakata s lokalnim hotelskim i ugostiteljskim tvrtkama te u dogovaranju razgovora u azerbajdžanskom ministarstvu turizma. Ovaj sajam je drugi po veličini u ovoj

bogatoj državi poznatoj po brzom i intenzivnom razvoju, a njegov značaj dokazuje i posjet predsjednika države s predstavnicima Vlade. Sam Baku je impresivan velegrad, kojeg nazivaju Pariz Istoka, a broji više od dva milijuna stanovnika. Grad oduševljava šarmantnim spojem starog i novog, a osim poslovnih hotela, u ovoj državi na Kaspijskom moru gradi se sve više objekata odmorišnog turizma. Stoga vjerujemo da ovdje svakako ima prostora da primijenimo i podijelimo naše iskustvo iz navedenog sektora, istaknula je mr. sc. Davorka Peruško Stipić, zamjenica direktora Istra Techa.

Hrvatske tvrtke kreirat će nove poslovne prilike i predstaviti se na azerbajdžanskom rastućem tržištu sve do zatvaranja sajma, 8. prosinca. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter