Istra se ponovno zabijelila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije ga bilo nekoliko godina, a onda je u petnaestak dana pao dvaput, kažu Buzecani ciji je grad jutros zabijelio snijeg. Poceo je padati u ranim jutarnjim satima, a radnici komunalne tvrtke Park odmah su ralicama izašli na teren cisteci i posipavajuci ceste u gradu i okolnim naseljima.

Na Labinštini je jutros sniježilo oko dva i pol sata, no guste, ali mokre pahulje nisu ozbiljnije ugrozile promet. Zabijelili su se nogostupi, ne i prometniji kolnici, a iz Istarskih cesta, koje održavaju županijske i državne prometnice, te gradskog komunalca porucuju da su sve važnije pravce, ukljucujuci i okolicu Labina, izjutra posipali solju.

- Spremni smo jer odnedavno u zimskoj službi na raspolaganju imamo 50 ljudi. Opskrbljeni smo solju i pijeskom, jedino nam nedostaje veca ralica koju cemo, nastavi li nam snijeg ovako navracati, ocito morati nabaviti, kaže Alen Golja, direktor komunalnog poduzeca 1. maj. Na Labinštini je sniježilo treci put unutar samo mjesec dana.

U Pazinu je snijeg poceo padati u 7, a prestao oko 11 sati. Na kolnicima se vec otapa, a na neocišcenim površinama ima ga tek nekoliko centimetara


Podijeli: Facebook Twiter