Istra se po brojnosti događaja može usporediti sa Zagrebom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mambo Istriano, novi istarski on-line magazin, organizirao je u prostoru Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula okrugli stol pod naslovom "Kako ostvariti svoj potencijal u Istri". Uz kratku prezentaciju portala www.mamboistriano.com, na okruglom stolu ugostio je svoje informatore s kojima surađuje. 

Gosti okruglog stola bili su tako voditeljica knjigovodstvenog ureda "Cvek Consulting" Renata Cvek, voditeljica plesnog studija "Art Dance" Tatjana Samuele Ban, fotograf Zlatko Gotovac i dizajnerica "Art Core studija" Ksenija Mijoković.

Prisutni su se složili da u Istri postoji veliki potencijal koji se iskorištava, ali se još uvijek može dodatno iskoristiti i to u svim segmentima umjetnosti i poslovanja. Zlatko Gotovac napomenuo je da se Istra, prema broju stanovnika, po brojnosti događaja može  usporediti sa Zagrebom te da su mediji ti koji mogu još kvalitetnije usmjeriti građanstvo na pozitivne i kvalitetne sadržaje.

Renata Cvek naznačila kako je Istra, ali i Hrvatska, mjesto s jakim financijskim potencijalom koji se može iskoristiti uz pravilno savjetovanje te pridržavanja zakonskih odredbi. Primjer odličnog poslovanja dala je i Tatjana Samuele Ban koja u svojoj školi plesa ima 150 članova te je svoje poslovanje proširila i van Pule te otvorila programe plesanja u Svetvinčentu, dok je Ksenija Mijoković spomenula kako se je svoj potencijal prepoznala od samog djetinjstva te ga je kroz život nastavila gajiti i pretvorila u posao.

(B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter