Istra predstavljena u najboljem svjetlu

Istarski paraolimpijci i njihovi trenero (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Istarski paraolimpijci i njihovi trenero (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

U Domu sportova "Mate Parlov" danas je održan prijem za četvero istarskih sportaša koji su nastupili na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Prijem su zajednički organizirali Savez sportova Istarske županije, Savez sportova Grada Pule i Sportska zajednica Općine Medulin, a prisustvovali su mu Mikela Ristoski, Jelena Vuković, Boro Rađenović i Gracijano Turčinović, u pratnji svojih trenera Daniala Temima, Katje Luketić, Dragana Brajkovića i Mladena Pucarića.

Okupljenim sportašima i sportskim djelatnicima obratili su se predsjednik SSIŽ-a Antun Peruško, predsjednik SZOM-a Davor Peruško te Patricija Smoljan, županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu. Oni su čestitali sportašima na ostvarenim rezultatima, kao i na činjenici što su u pravom svijetlu predstavili svoj grad, županiju i državu na jednom tako velikom natjecanju kao što su Paraolimpijske igre, nakon čega su njima i njihovim trenerima uručili prigodne plakete.

- Zahvalio bih se svima koji su nam se ovdje obratili te bih i ja iskoristio priliku da čestitam prisutnim sportašima na rezultatima ostvarenim Paraolimpijskim igrama. Nadam se da ste svi bili ponosni na nas, kao što smo mi bili ponosni dok smo našu županiju i našu državu predstavljali u Londonu - rekao je Gracijano Turčinović, iskoristivši priliku da se zahvali Hrvatskom paraolimpijskom odboru što im je omogućio adekvatne uvjete za pripreme.

Njemu se pridružila i Jelena Vuković, veteranka u ovom društvu koja je u Londonu upisala svoj četvrti nastup na Paraolimpijskim igrama.

- Nikad nismo bili ovako veličanstveno primljeni po povratku s Paraolimpijskih igara i hvala vam na tome. Svima nam je čast bila nastupiti na jednom ovakvom natjecanju i hvala svima koji su nam to omogućili, naročito odgovornima u Gradu i županiji koji su nam bili velika potpora i čija vrata nikad nisu bila zatvorena kad smo na njih, iz bilo kojeg razloga, pokucali - zaključila je Jelena. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter