Istra predstavljena u Beču

Ilustracija iz arhive (N. L.)
Ilustracija iz arhive (N. L.)

Prirodna, turistička, posebno gurmanska ponuda Istre predstavljena je u srijedu u Beču sa svrhom promicanja izvoza hrvatskih proizvoda u Austriju. Prezentacija je održana u Grand hotelu u organizaciji istarske agencije Guidina i uz potporu hrvatskog veleposlanstva u Austriji.

Veleposlanik Gordan Bakota izjavio je da je ovo izuzetna prezentacija na kojoj se predstavlja hrvatski turizam na kvalitetan način. "Lani je bilo preko milijun gostiju iz Austrije na odmoru u Hrvatskoj. Ova sjajna prezentacija je ujedno i poziv Austrijancima da što u većem broju dođu u Hrvatsku", rekao je Bakota.

Prema riječima glavnog organizatora Guida Schwengersbauera, austrijskog poslovnog čovjeka koji godinama radi i živi u Istri, cilj prezentacije je informirati austrijske poslovne krugove i novinare o posebnostima hrvatskih proizvoda, naročito bio-proizvoda kako bi se našli na policama austrijskih trgovina i kako bi Austrijanci za svoj godišnji odmor izabrali Istru i Hrvatsku.

Prezentacija je već održana u Muenchenu, a nakon Beča održat će se u Birkfeld-Haslau u Štajerskoj. Najviše zanimanja izazavali su izvorni istarski bio-proizvodi, tartufi, sir, maslinovo ulje i šparoge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter