Istra postala zanimljiva destinacija za vjenčanja

Kaštel u Savičenti atraktivan je i za vjenčanje (Arhiva)
Kaštel u Savičenti atraktivan je i za vjenčanje (Arhiva)

U sklopu porečkog sajma Promohotel Strukovna grupa putničkih agencija HGK Županijske komore Pula jučer je organizirala okrugli stol Istra - destinacija za vjenčanja. Okrugli stol okupio je predstavnike HGK ŽK Pula, Turističke zajednice Istarske županije, Zajednice obiteljskog turizma Istarske županije pri HGK, Grada Pule, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Valamar Riviere d.d. i SposaNewsa.

Karte lokacija za vjenčanja

Predsjednica Županijske komore, Jasna Jaklin Majetić podsjetila je kako je ove je godine komora bila pokrovitelj Istarskog festivala vjenčanja SposaNews u Puli, organiziran je skupni nastup članica na Sajmu vjenčanja u Zagrebu kao i radionica vjenčanja u Istri, a u suradnji s Gradom Pula pokrenuta je inicijativa za izradu karte lokacija za vjenčanja u Puli i dr.

- Profili tvrtki članica ŽK Pula koje su uključene u aktivnosti organizacije vjenčanja vrlo su različiti. Pritom se ne radi samo o agencijama za organizaciju vjenčanja i pratećim uslugama koje su povezane s vjenčanjima, tu su i hoteli, kampovi i drugih oblici smještaja, proizvođači tradicionalnih proizvoda i suvenira, brodari i mnogi drugi,  istaknula je Jaklin Majetić.

Turistička zajednica Istarske županije izradila je internetsku stranicu koja uključuje ponudu svih koji se bave organizacijom vjenčanja u Istri. Direktor Denis Ivošević pozvao je sve zainteresirane za sudjelovanje na skupu wedding planera u Firenzi krajem travnja, a na kojem će sudjelovati i Turistička zajednica. Dovoljno kvalitetna ponuda u segmentu organizacije vjenčanja, smatra on, omogućila bi i dovođenje kupaca iz "wedding biznisa" u Istru.

Besplatna promocija

Denis Prevolšek, direktor Ville Polesini - najvažnije svadbene lokacije u sustavu porečke hotelske kuće Valamar Riviere, predstavio je iskustva kompanije koja je započela s organizacijom vjenčanja prije nekoliko godina.

- Vjenčanja predstavljaju značajnu i besplatnu promociju destinacije, a mnogi gosti koji su bili sudionici vjenčanja vraćaju se u destinaciju i organiziraju vlastito vjenčanje, zaključio je Prevolšek.

Zaključeno je kako je nužna suradnja svih ponuditelja usluga i proizvoda i njihovo umrežavanje kako bi mogli pružiti što kvalitetniju uslugu i time utjecati na prepoznatljivost Istre kao destinacije.

Dan Vojvodine i promotivna prodaja proizvoda

Sutra se u sklopu Promohotela održava Dan Vojvodine uz predstavljanje projekta "Bogatstvo različitosti". Tom prigodom predstavit će se muzičke, folklorne i gastronomske različitosti te regije. Ujedno, od 14 do 16 sati organizirat će se okrugli stol na temu Smjernice održivog razvoja Istre- poljoprivreda i turizam i danas i sutra. U subotu, zadnjeg dana sajma, na izložbi Promonatura, gdje se predstavljaju biološki, ekološki i autohtoni proizvodi, proizvođači će prodavati svoje  proizvode po  promotivnim cijenama uz degustaciju na štandovima. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter