Istra Poreč - Ghia Staff 71:62

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 13. kola: Istra Poreč - Ghia Staff 71:62 (24:14, 16:18, 16:18, 15:12). Dvorana Žatika. Gledatelja: 100. Suci: Koraca (Poreč) i Milin (Rijeka).

ISTRA POREČ: Bezmalinović, Sotošek-Ivanišević, Grbavac 10, Erlić 9, Pačarić, Zorić 13, Živković 25, Licul 14, Velenik

GHIA STAFF: Turčinović 4, P. Ćus 2, A. Ćus 6, Gržinić 13, Krnjus, Perić 2, Daus 6, Jurić 8, Krstić 11, Đerman 10

U malom istarskom derbiju 13. kola igrači Istre Poreč bili su bolji od prvih susjeda Pazinjana i zasluženo u svojoj prvoj sezoni u tom rangu natjecanja upisali drugu pobjedu. Izborili su je u zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici u koju su gostujući košarkaši ušli kao favoriti, budući da su jesenas u Pazinu slavili (64:54), no pokazalo se da nije dosta biti samo favorit, već treba u četrdeset minuta pokazati više od protivnika, što je u ovom slučaju pošlo za rukom domaćinu.

Doduše, i u pazinskoj utakmici Porečani su nagovijestili da bi se u nekom od sljedećih međusobnih susreta mogli radovati, budući da su tada pošteno namučili domaćina, a kako je forma košarkaša iz srca Istre sad na znatno nižoj razini, neminovno je bilo da se to dogodi ovoga puta

Krenulo se vodstvom pazinskih košarkaša, na što je odgovorio najuspješniji pojedinac susreta, Živković i poravnao, a onda je krenulo razdoblje koje se na kraju pokazalo presudnim. Igrajući "čovjeka", Porečani su natjerali protivnika na nekoliko grešaka i u napadu to iskoristili za poentiranje te tako prvu četvrtinu završili s deset koševa prednosti (24:14)

U drugoj su četvrtini Pazinjani uspostavili ravnotežu te su do poluvremena u izjednačenoj igri bili za dva koša bolji, koliko je i smanjena razlika iz kraja prve četvrtine (40:32). No, dalje od toga nije išlo za pomalo nervozne goste. Treću su dionicu također za dva koša bili uspješniji, ali je u četvrtoj voda tekla na mlin Porečana. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter