Istra pleše kroz 40 koreografija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije
Više od 300 plesačica i plesača iz deset istarskih gradova okupilo se na 21. plesnom susretu "Istra pleše". Mladi zaljubljeni u ples pokazali su na pozornici velike koncertne dvorane Spomen doma čak 40 koreografija koje je oduševljeno pratio veliki broj gledatelja, a stručno su ih ocjenjivale Oxana Brandiboura Kožul i Tereza Dubrović, koreografkinje i plesne pedagoginje iz Rijeke.

Na plesnom susretu u Pazinu natjecanje se provodi u četiri kategorije. U najmlađoj, kojom i započinje program, natječu se plesne skupine uzrasta nižih razreda osnovne škole, a ove je godine najuspješniji nastup s koreografijom "Dječja prava" ostvarila plesna skupina USB Stars iz Poreča, drugu nagradu osvojila je plesna skupina Fame iz Poreča koreografijom "Fame", a treću je nagradu u Rovinj odnijela plesna skupina Roxanne koreografijom "I do". U kategoriji plesača uzrasta viših razreda osnovne škole najbolja je, po ocjeni stručnog žirija, bila koreografija "Magic castle" plesne skupine USB Jump iz Poreča, drugu je nagradu dobila koreografija "Rule the world" plesne skupine Pinky iz Fažane, a treća je nagrada pripala koreografiji "Brown kids" plesne skupine DND Tandem iz Vodnjana. 

U kategoriji plesača srednjoškolskog uzrasta prvu je nagradu osvojila porečka plesna skupina USB Juniorke za koreografiju "Break the silence", drugu je nagradu za koreografiju "Women of World War II" dobila plesna skupina "Pirueta" iz Medulina, a treću nagrada pripala rovinjskoj plesnoj skupini Roxanne za koreografiju "Razzle-dazzle". U kategoriji show dance pravu je nagradu dobila plesna skupina Magic iz Poreča za koreografiju "Dance of the robe", druga je bila plesna skupina Sense & Dance s koreografijom "Chandelier", a trećeplasirana je pazinska plesan skupina The spirit s koreografijom "Dancing in the light of the street". Odlukom stručnog žirija i na oduševljenje publike pojedinačna je nagrada dodijeljena plesaču Devinu Juraju izuzetno talentiranom mladom plesaču iz Pule.

Mnogi će reći kako im je susret u Pazinu jedan od najdražih, jer natječu se s kolegama iz Istre, a poznato je kako je kod kuće najteže biti prvi. U protekla dva desetljeća, na ovom za mlade plesače prestižnom natjecanju svoje je umijeće pokazalo više od 10 tisuća plesača i plesačica iz raznih krajeva Istre. (M. RIMANIĆ)                                                                                                       Podijeli: Facebook Twiter