Istra ostala bez kandidata za Izvršni odbor i Skupštinu HNS-a!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugo očekivana Skupština NSŽI-ja u kojoj je glavna tema bio izbor kandidata za ulazak u IO HNS-a doživjela je fijasko. To je najblaža moguća riječ koja se može upotrijebiti za ono što se događalo večeras u pazinskom motelu "Lovac". A dogodila se sramota zbog koje će ispaštati Istra kao regija, istarski klubovi i svi oni kojima je stalo do nogometa na profesionalnoj i volonterskoj razini.

Nogometni savez Istarske županije neće imati kandidata za ulazak u Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Sukus je to onog što se događalo na Skupštini NSŽI-ja koja je započela "vatreno", s obzirom na doček navijača, ali i završena u gotovo istom tonu.

Već sam početak sjednice Skupštine dao je naslutiti kako će se ona odvijati, s obzirom da su itekako bile primjetne dvije frakcije. Jednu je podržavala Istra 1961, Novigrad, Rudar, Rovinj i nekoliko klubova s Labinštine, dok su svi ostali bili na strani prijedloga koje je dao Izvršni odbor NSŽI-ja. Zbog načina glasanja, odnosno činjenice da pulski prvoligaš, novigradski drugoligaš, labinski trećeligaš, rovinjski četveroligaš i nekoliko županijskih ligaša imaju više gasova nego svi ostali, a ipak nedovoljno za većinu, jasno je bilo kako će sve završiti. (B. VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter