Istra omiljena kamp-destinacija Bavaraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra i Hrvatska u Münchenu su doma. Gotovo da nema posjetitelja koji je u petak došao na štand Hrvatske turisticke zajednice na najvecem bavarskom turistickom sajmu F.re.e u Münchenu, a da vec nije bio u Hrvatskoj.

- Vec deset godina dolazimo u Hrvatsku i prošli smo je cijelu. Nismo bili jedino kada je kod vas bio rat, ali cim je završio, jedva smo cekali da se vratimo. Tada smo ljetovali u Francuskoj i Italiji, ali to nije to.

Ljetujemo ili u Istri ili na otoku Murteru i dolazimo kamperom. Obožavamo vašu zemlju jer je prelijepa i ljudi su odlicni. Uz to imate i dobre cijene. Ne pada nam na pamet otici drugamo, kazao je Joachim koji je na istarskom štandu tražio kataloge o tome kamo ce ove godine na put.

Informatorica na štandu kaže da goste u Istri najviše zanimaju kampovi, pa i oni naturisticki. Nakon kampova najviše pitaju za male obiteljske hotele, ali i privatni smještaj.

Da je Istra jedna od omiljenih kamp-destinacija Bavaraca, dokazuje i podatak njihovog najpoznatijeg autokluba ADAC koji vec dvije godine zaredom prema broju upita za organizaciju ruta putovanja Istru svrstava kao prvu regiju u Europi izvan Njemacke. Hrvatska je pak po tom pitanju na petom mjestu odmah nakon Njemacke, Italije, Austrije i Francuske.

Upravo se zato u petak popodne ministar turizma Veljko Ostojic sastao s potpredsjednikom ADAC-a za turizam Maxom Stichom i njegovim suradnicima. Ministar je objasnio njemackim partnerima da ce Hrvatska dodatne napore usmjeriti na dovodenje gostiju u pred i posezoni te na razvoj posebnih oblika turizma poput gourmet, bike, golf i kulturnog.

Dodao je i da ce se nastaviti podizati kvaliteta u kamp-segmentu, koji cini 25 posto ukupnih smještajnih kapaciteta Hrvatske. Osvrnuo se i na izmjenu Zakona o turistickom zemljištu, kao jednog od prioritetnih ciljeva, koji bi trebao omoguciti povecanje ulaganja, a time i kvalitete u tom segmentu. (Iz Münchena Barbara BAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter