Istra obilježila Dan domovinske zahvalnosti

Umag (T. KOCIJANČIĆ)
Umag (T. KOCIJANČIĆ)

Predstavnici Grada Pule, Županije, policije, vojske i udruga proizašlih iz domovinskog rata, kao i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, polaganjem vijenaca obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Vijenci i svijeće položeni su najprije na centralnom križu Gradskog groblja, a zatim i na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na rivi, u Parku Franje Josipa.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, delegacija Grada Buja položila je cvijeće i upalila svijeće uz središnji križ na gradskom groblju. Predvođeni gradonačelnikom Edijem Andreašićem, tu su bili predstavnici gradske uprave i Vijeća, političkih stranaka, policije, DVD-a Buje i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Delegacija Grada Novigrada s predstavnicima gradskih vlasti, političkih stranaka i nezavisne liste te umaške HVIDRA-e i UHBDR-a 154. brigade, na čelu s gradonačelnikom Anteom Milosom minutom šutnje je odala počast svima koji su se žrtvovali za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Neposredno prije vijenac i svijeće položili su i predstavnici gradske organizacije HDZ-a Novigrad.

Na centralnom križu umaškog gradskog groblja okupili su se predstavnici Grada Umaga, Gradskog vijeća, političkih stranaka i svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i Udruge antifašističkih boraca Bujštine, te uz minutu šutnje odali počast svima koji su dali živote za domovinu.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, uz prisustvo predstavnika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Saveza antifašističkih boraca Poreč, položili su cvijeće i zapalili svijeće na centralnom križu na gradskom groblju.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na labinskom groblju, počast poginulima za slobodnu Hrvatsku dan ranije su odale delegacije lokalnih samouprava na Labinštini, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rada i onih antifašističkih, MUP-a, civilne zaštite te crkve.

Uoči Dana Domovinske zahvalnosti na središnji križ na gradskom groblju "Moj mir" u Pazinu je vijenac položila delegacija u kojoj su bili gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Gabrić te predstavnici policije, Udruge branitelja Domovinskog rata Pazinštine, HDZ-a i HSU-a. (B. P., K. F., T. K., I. R., S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter