Istra na naslovnici Feinschmeckera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od vodecih svjetskih gourmet magazina, hamburški Der Feinschmecker, u svom je izdanju za kolovoz cak 18 stranica posvetio Istri, uz najavu teme na naslovnoj stranici.

Popularni njemacki mjesecnik, koji izlazi u nakladi od 85.932 primjerka, a pretpostavlja se da ima više od milijun citatelja, nakon dvije godine stanke ponovno je predstavio bogatstvo ponude ove znacajne turisticke regije. Pricu su obradili autor Achim Becker i fotograf Michale Schinharl.

Becker u tekstu ne krije oduševljenje hranom koju je kušao, ali i biranim vinima te cjelokupnim ugodajem koji prati istarsku eno-gastronomsku ponudu i zakljucuje da "život može biti lijep kada je covjek u Istri i kada jede u Istri".

Uz presjek ponude istarskih restorana, u okviru naslovne price su i preporuke specijaliteta koji se obavezno moraju kušati u Istri. Autor istice polutvrdi kozji sir, istarski pršut, tartufe, med od aromaticnog bilja poput mente ili lavande te maslinovo ulje.

Reportaža o Istri, nakon opisa putovanja i kušanja specijaliteta u istarskim gradovima, medu kojima se Beckera najviše dojmio Rovinj, završava izjavom da se "oprašta od Istre i postaje tužan" jer u domovini nema priliku jesti tako svježu ribu, izvrstan carpaccio od lista ili vrhunski pripremljene škampe. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter