Istra na naslovnici CNN Travellera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove jeseni Istra je uistinu zablistala u svjetskom turistickom tisku. Ne samo što je zaslugom turisticke novinarke hrvatskih korijena Anje Mutic u poznatom svjetskom vodicu Lonely Planet proglašena drugom najzanimljivijom regijom za posjetiti iduce godine, nego je sada zasjala i na naslovnici poznatog svjetskog casopisa CNN Traveller za studeni.

Ovaj prestižni magazin u svom je novom broju na naslovnici objavio Rovinj, a citateljima, kojih je gotovo milijun u šezdesetak zemalja, predstavio okuse Istre.

Clanak naslovljen "Okusi Istre" potpisuje Rudolf Abraham, nagradivani autor tekstova i fotografija, koji Hrvatsku posjecuje i nekoliko puta godišnje, a vec pocetkom iduce godine dolazi u obilazak svih hrvatskih nacionalnih parkova.

U Istri je boravio u rujnu, pa u clanku opisuje Poluotok - od gradova na obali do unutrašnjosti i nezaobilaznu istarsku gastronomiju. Opisuje i svoju potragu za tartufima, buzetsku Subotinu, prenosi okus tradicionalne biske...

Poznat po otkrivanju autenticnog i originalnog, ovaj magazin kreiran je 1998. kao dio jednog od najprepoznatljivijih svjetskih brendova - CNN Internationala i Time Warner grupe.

Uz CNN Traveller, nedavno je i u Washington Postu objavljen clanak o Istri koji popisuje Mutic, koja je, podsjetimo, predložena u istarskoj Turistickoj zajednici za godišnju turisticku nagradu Zlatna koza.

Novinarka piše o istarskom tartufu nazivajuci ga crnim dijamantom, pomno opisuje gdje ga se može kušati i kupiti, bilježi razlike izmedu crnih i bijelih, prenosi svoje doživljaje iz istarskih konoba, restorana i agroturizama. Buzet naziva gradom tartufa te daje detaljne informacije o sezoni lova na tartufe, nacinu pronalaženja....

Ova promotivna ofenziva Istre kroz strane medije mogla bi sljedece godine dovsti neke nove turiste, medutim, pitanje je koliko njih buduci da nam avionske linije sa zemljama gdje se ovi clanci citaju ne idu u prilog. Strani su novinari, ocito, napravili dobro svoj dio posla, sada je red na istarskom turistickom sektoru.


Podijeli: Facebook Twiter