Istra mora i dalje biti primjer cijeloj zemlji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Hrvatska je doživjela jednu od politički najintenzivnijih godina u svojoj povijesti, ali u Istri, kao i u IDS-u možemo biti zadovoljni učinjenim. Iza nas je trijumf IDS-a na lokalnim izborima, izvanredni rezultati na parlamentarnim izborima te nastavak kapitalnih projekata u Istri", kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić na današnjem tradicionalnom predbožićnom prijemu za novinare i predstavnike medija. Uz predsjednika stranke, pred novinare su izišli i potpredsjednici IDS-a Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein, saborski zastupnici IDS-a Giovanni Sponza i Tulio Demetlika te predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.

- Na izmaku smo 2017. godine. Prilika je to da, prema najboljim europskim praksama, položimo sve račune našim građanima, kako bi se jasno znalo što smo učinili u proteklom mandatu, koliki smo dio programa realizirali, a gdje smo mogli bolje, istaknuo je Miletić dodajući da je to ujedno i vrijeme u kojem se jasno i nedvosmisleno prezentira građanima što žele i mogu napraviti u narednoj godini.

Predsjednik IDS-a naglasio je da je godina u političkom smislu bila vrlo intenzivna, od lokalnih izbora, rekonstrukcije Vlade, do presuda oko arbitraže sa Slovenijom, slučaja INA-MOL, Agrokora te naposljetku presuda za ratne zločine u BiH.

Osim toga, smatra da je ovu je godinu obilježio i progresivan pad demokratskih i civilizacijskih standarda.

- Hrvatsko društvo postalo je netolerantnije, zatvorenije i nepristojnije – borit ćemo se i dalje protiv toga, jer Hrvatsku vidimo kao modernu i prosperitetnu europsku zemlju, istaknuo je Miletić poručivši da će IDS i dalje predstavljati čvrstu protutežu pokušajima radikalizacije društva i čvrst jamac da se civilizacijski standardi u Hrvatskoj neće srozavati, unatoč nastojanjima pojedinaca da to učine.

- Zaustavit ćemo svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda. Hrvatska je proživjela jednu od politički najturbulentnijih godina u svojoj povijesti. No, iako je na razini države napravljeno vrlo malo pozitivnih iskoraka, s ponosom mogu reći da Istra ovu godinu završava sa sjajnim rezultatima. Tu prije svega mislim na rekordnu turističku sezonu u kojoj je Istra ponovno ponijela titulu apsolutnog šampiona. Treću smo godinu zaredom proglašeni za najbolju maslinarsku regiju svijeta, što je zbilja ogroman uspjeh. Tu je i cijeli niz infrastrukturnih projekata koji su započeti ili završeni, poput nastavka izgradnje Opće bolnice u Puli, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, velikih investicija u gospodarstvu i turizmu, ulaganja u školsku infrastrukturu, vodoopskrbu i cestogradnju, nabrojao je Miletić.

Zahvalivši se svim građanima na velikoj podršci i razumijevanju, Miletić je istaknuo da je stranka, pobijedivši na svim izborima u 2017., još jednom dokazala svoje jedinstvo i snagu.

- Gradonačelnici IDS-a upravljaju u čak devet od deset istarskih gradova, dok su naši načelnici na čelu većine općina u Istri, što je zaista povijesni uspjeh i ogromna pobjeda, odnosno priznanje politikama koje IDS dosljedno vodi od samog osnutka. Danas, kao i jučer, nećemo iznevjeriti povjerenje koje su nam dali naši sugrađani i ostat ćemo dosljedni našim politikama i svakoj izgovorenoj riječi. Istarski put je put razvoja, napretka i zajedništva, i to je put kojim ćemo zajedno nastaviti graditi dalje! Istra je sinonim za uspješnost, prvenstveno zahvaljujući našim marljivim građanima, vrijednim Istrijankama i Istrijanima te dosljednim politikama IDS-a, poručio je Miletić.

Naveo je i da IDS aktivno i konstruktivno djeluje u Saboru i europskim institucijama, te da će to nastaviti i u narednoj godini.

- Svojim ćemo radom i dalje biti primjer cijeloj zemlji kako se gradi tolerantno, prosperitetno, europsko društvo, kazao je predsjednik IDS-a.

Zahvalio se od srca svim partnerima, brojnim političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina te udrugama koje su poduprle put IDS-a. Miletić se također zahvalio i svim volonterima, aktivistima, članicama i članovima bez kojih, kako kaže, danas IDS ne bi bila najuspješnija regionalna stranka u Europi.

Predstavnici IDS-a nazdravili su zajedno s novinarima novoj 2018., a svim građankama i građanima uputili su najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da im 2018. donese nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter