Istra, Liburnija i Kvarner neće postati periferija Hrvatske

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Početak rada novog saziva Hrvatskog sabora obilježilo je i formiranje novih klubova saborskih zastupnika. Istarski demokratski sabor, koji ima pravo na saborski klub sa svoja tri zastupnika, "pojačao" je redove s nezavisnim zastupnikom talijanske nacionalne manjine Furio Radinom, te čine Klub IDS-a, PGS-a, LRI-ja i nezavisnog zastupnika Radina. Hrvatska stranka umirovljenika s dva zastupnika u parlamentu ušla je u zajednički saborski klub s Nezavisnom liste Stipe Petrine, dok Hrvatski laburisti imaju svoj tročlani saborski klub.

Interes građana i regija

- U novom sazivu Sabora djelovat ćemo kao Klub zastupnika IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku te nezavisnog zastupnika Furia Radina. Funkciju predsjednika kluba obnašat će Giovanni Sponza, koji će, poput ostalih saborskih zastupnika našeg kluba imati jedan cilj: raditi u interesu svih naših građana i štititi interese naših regija, rekao nam je Boris Miletić, predsjednik IDS-a i saborski zastupnik u drugom mandatu.

- Od nas se i dalje može očekivati apsolutni angažman oko realizacije svih projekata i politika koji garantiraju razvoj naše regije i od kojih mogu profitirati naši građani. To su, prije svega, veliki projekti poput završetka istarskog Ipsilona, daljnja izgradnja infrastrukture u svim gradovima i općinama Istre i Kvarnera, ali i brojni zakoni koji će unaprijediti životne standarde našim građanima, tvrdi Miletić i dodaje: "Posebnu ćemo pažnju posvetiti zaštiti vitalnih stvari koji se tiču Istre jer želimo da se o njima odlučuje u Istri, što smo jasno naglasili tijekom prošle kampanje. Sigurno je također da nećemo dozvoliti da Istra, Liburnija, Rijeka Kvarner i otoci postanu periferija, jer bi to zaustavilo naš razvoj, kao što bi smanjilo životne standarde naših građana."

Predsjednik IDS-a komentirao je i činjenicu da će se u novom mandatu za interese svojih birača boriti iz oporbenih redova. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter