Istra kup: Odluka o pobjedniku u finalu


Proteklog vikenda na terenima Konjičkog kluba Medulin završeno je drugo kolo Istra kupa, konjičkog turnira u preskakanju prepona, koje je donijelo dodatnu neizvjesnost oko pobjednika.

Naime, Kosjenka Mikulčić iz KK Katoro i Darija Ivančići KK Astra, na završetku drugog kola imaju isti broj bodova, a sa samo dva boda razlike prati ih Vana Knežević, Kosjenkina klupska kolegica. Stoga će odluka o pobjedniku Istra kupa pasti u finalu koje će se održati 14. rujna, također na terenima KK Medulin.

Natjecatelji su preskakali prepone visine 80 cm, 1 metra i 1,10 metara. Prema riječima sutkinje Milene Dragišić, svi su jahači u odnosu na prijašnje godine odlično napredovali što je dobar pokazatelj da se konjički sport u Istri razvija u pozitivnom smjeru. Najviše veseli, potvrdilo se to na održanom turniru, što se u taj sport svake godine uključuje sve veći broj mladih jahača. U subotu je na turniru bilo čak dvoje vrlo mladih jahača, Simona Vojak iz KK Medulin i Mark Buić iz KK Hypos, koji će tek napuniti 11, odnosno 12 godina.

U utakmici u kojoj se preskakala visina prepona od 80 centimetara, gdje je bilo najmanje prijavljenih jahača, prvo su mjesto podijelili Fabian Daka iz KK Katoro i Petar Benčić iz KK Hiperion. Na utakmici visine prepona od jednog metra bilo je najviše jahača i kao pobjednici, odnosno oni koji su utakmicu završili u zadanom vremenu bili su ponovno Fabijan Daka, Valentina Percan iz KK Manjadvorci, Nina Turina iz KK Katora, Simona Vojak iz KK Medulin, Darija Ivančić iz KK Astra te Petar Benčić. U posljednjoj utakmici na 1,10 metara, slavila je Ivančić na konju Lucky Luke, Mikulčić na Leronu, treći je bio Alen Krunić na Red Ramiru, zatim Mikulčić na Kalisti te Daka na Life style. (T. G., snimio M. ANGELINI) 


Podijeli: Facebook Twiter